SZxST_Ng

Förlust mot Hudiksvalls FF på bortaplan

Under lördag eftermiddag spelade IFK Luleå på bortaplan mot Hudiksvalls FF där det blev förlust med 3-1. Detta efter att IFK tappat en 0-1 ledning, målet i första halvlek efter en fin soloprestation av Patrik Pettersen i matchminut 27’. 

IFK Luleå hade mycket bollinnehav i första halvlek, Hudiksvalls FF stack upp med några farliga chanser på inlägg och fasta situationer.

Målskytten Patrik Pettersen om första halvlek: – Jag tycker vi startar matchen ganska bra. De håller bollen i sin backlinje och vi står ganska bra och känner av dem. Vi vet var vi har dem. Sedan när vi har bollen tycker jag att vi gör bra saker i första halvlek. Vi kommer igenom på mitten där de är ganska glesa. Vi skapar många farliga lägen och många fasta situationer och tar rättvist ledningen med 0-1.

I andra halvlek startar IFK Luleå även bra, har flertalet farliga omställningar. Hudiksvall kvitterar i matchminut 69’ och tar över mer av spelet efter det och tar sedan även ledningen. IFK försöker forcera med en man mindre sedan Mamadou Kouyaté fått sin andra varning, skapar ett antal hörnor men Hudiksvall utökar sin ledning till 3-1 i matchens slutskede. 

Patrik Pettersen om andra halvlek: – Det var som att vi i första halvlek gick och väntade på att de skulle slå ett perfekt inlägg och göra 1-1 och efter det skulle vi liksom komma tillbaka. Den känslan tycker jag blev ännu starkare i andra halvlek. Det är någon sekvens där på vår vänsterkant, där vi dels tar en onödig frispark som de får lyfta in och där vi inte är redo på andra boll och det står 1-1. Sedan har de kanske 6-7 inlägg från vår kortlinje där vi står 1,5 meter ifrån dem och låter dem måtta in bollen. Då är det klart att tillslut slår dem det perfekta inlägget och 2-1 blir ett faktum.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email