Jacke

Förlust mot IF Brommapojkarna på bortaplan

Eftermiddagens bortamatch mot IF Brommapojkarna slutade med förlust 4-0 efter en match där hemmalaget stått för de mesta av spelet och haft de flesta chanserna genom hela matchen.

I första halvlek var det mesta av spelet på IFK Luleås planhalva där serieledarna IF Brommapojkarna hade det största bollinnehavet. Men Luleå lyckades stå emot ganska bra förutom 1-0 målet som kom i matchminut 16’ genom Monir Jelassi. I slutet av halvleken flyttade IFK Luleå upp spelet, lyckades dock inte skapa några heta målchanser.

Patrik Pettersen om första halvlek: – Tråkigt med det insläppta målet. Jag tycker vi har hyfsad kontroll i alla fall. De har mycket boll på vår planhalva men vi ligger bra. Vi vet att de har en bra och stark forward men jag tycker att vi plockar bort honom. En helt godkänd insats hittills.

Andra halvlek började direkt dåligt för bortalaget då IF Brommapojkarna utökade sin ledning till 2-0 i matchminut 47’ genom Marijan Cosic. I andra halvlek lyckades man inte riktigt stå emot lika bra som i den föregående halvleken och man släppte därför in två ytterligare mål i matchminut 57’ samt 66’ genom Samuel Leach Holm och Gustav Sandberg Magnusson. 

Lagkaptenen William Olausson om andra halvlek: – Andra halvlek blir lite jobbigare när vi får in ett baklängesmål tidigt. Då får ju de ha en ganska fin eftermiddag i solskenet där de får vinna matchen.

Nu väntar uppehåll, nästa match i Ettan Norra för IFK Luleås del är 15 augusti kl. 15.00 då Gefle IF kommer på besök på Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email