IFK Luleå - Herr

Förlust mot IF Karlstad Fotboll på bortaplan

Eftermiddagens måstematch mot ÏF Karlstad Fotboll på bortaplan slutade med förlust 3-1, vilket tyvärr betyder degradering och IFK Luleå kommer att spela i Division 2 Norra Norrland kommande säsong.

Första halvlek började mycket bra och en riktigt fin målchans inledningsvis för IFK Luleås Ahmad Gero, nick i stolpen. Istället var det Karlstad som tog ledningen på nick i matchminut 5. IFK Luleå lyckades dock kvittera i matchminut 11 genom Axel Olsson, som kom loss på vänsterkanten. Strax innan halvtid återtog Karlstad ledningen igen då IFK-försvaret inte hängde med på en djupledsboll. Tomas Adell räddade första läget, men hemmalagets Success Chimankpa Nwosu lyckades lägga in returen.

I andra halvlek stod Adell för ett antal fina räddningar och höll kvar IFK Luleå i matchen. IFK Luleå fortsatte att pressa, men då kontrade hemmalaget in 3–1 i matchminut 75. Vilket fastställde slutresultatet som innebär att IFK Luleå slutade på 15:e plats i Ettan Norra och degraderas.

Lagkapten William Olausson om matchen: – ”Jag tycker vi gör det bra första fem minuterna. Sedan är det första gången de är på vår planhalva som de gör mål. Då är det en liten uppförsbacke för oss. Jag tycker vi fortsätter gnugga och är inne i matchen, lyckas få en kvittering ganska snabbt efter ca 10 minuter. Tyvärr är det ju liknande mål som vi åkt på hela säsongen. När vi tappar bollen mitt på egen planhalva, så får de ställa om och göra 2-1. Sedan har vi lite koll i halvtid hur det stod i de andra matcherna och det enda som gäller är att vi behöver gå ut och vinna, om det står sig det som var då. Vi måste dock ta vara på chanserna vi får, vi hade kunnat göra 3-4 mål idag, men vi gör ett, då är det svårt att vinna matcher.”

Nu laddar IFK Luleå för revansch och snabbt återtåg till Ettan Norra igen!

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email