IF Sy

Förlust mot IF Sylvia på bortaplan

I eftermiddag spelade IFK Luleå på bortaplan mot IF Sylvia. IF Sylvia knep samtliga poäng efter ett sent avgörande till 2-1. IFK Luleås målskytt i matchen Ahmad Gero.

I första halvlek var hemmalaget spelförande, IFK Luleå försvarade sig dock bra, en chansfattig halvlek som slutade mållös. Bästa möjligheten för bortalaget var ett anfall där Patrik Pettersen blev nedknuffad i straffområdet, domaren valde dock att fria.

– Första halvlek är ganska blek, vi fick inte fast bollen och fick ägna oss åt försvarsspel, säger Jonatan Vikström.

I andra halvlek bjöds på öppnare spel, IF Sylvia startade bäst och hade tre vassa chanser, Tomas Adell gjorde en mycket fin räddning på en av chanserna och Axel Olsson räddade på mållinjen efter nick på hörna. I mitten av andra halvlek skapar IFK Luleå ett par fina chanser, närmast är kanske Mamadou Kouyaté med ett mycket fint distansskott som målvakten lyckas rädda. Med ungefär 20 minuter kvar att spela tar Sylvia ledningen 1-0 genom Jonatan Gren, tio minuter senare kommer kvitteringen, inbytte David Majak får fast ett inlägg som Ahmad Gero placerar in i burgaveln. Tyvärr för IFK Luleås del blev inte glädjen långvarig, med fem minuter kvar avgör IF Sylvia genom Liam Olausson. I matchens slutskede har IFK Luleå ett kanonläge att kvittera, en stenhård nick på nära håll som målvakten lyckas reflexrädda.

I andra halvlek kommer vi ut med en helt annan energi, får kontroll på bollen och skapar lägen. Surt att vi inte får in kvitteringen på slutet, säger Jonatan Vikström.

Med fyra omgångar kvar att spela är det ny chans till poäng kommande helg, då väntar Sandvikens IF på bortaplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email