PIF2

Förlust mot Piteå IF FF i midnattsderbyt

I kvällens derby på bortaplan mot Piteå IF FF blev det en tung förlust med 3-0, efter en fin matchinledning av IFK Luleå, drog Piteå ifrån i slutet av matchen.

I första halvlek stod IFK Luleå för det mesta och bästa, var det spelförande laget. Stort bollinnehav och skapade flera fina målchanser, den allra bästa kanske från lagkapten William Olausson, en hård nick mot stolproten, där hemmalagets Conor O´Keefe gjorde en mycket fin räddning. Man lyckades dock aldrig få bollen in i mål.

I andra halvlek presterade IFK Luleå också klart godkänt i inledningen. Piteå IF FF kom dock in mer i matchen allt eftersom, vann fler och fler dueller. Hemmalaget bytte in Marcus Fahlgren-Hällström mot Axel Uddström och i samband med bytet blev det en scenförändring. 1-0 kom i matchminut 70´ genom just Marcus Fahlgren-Hällström, efter ett misstag i IFK Luleå försvaret. Sedan var det Piteå IF FF för hela slanten, 2-0 kom i matchminut 83´genom en kontring och mål av Fredrik Johansson. Slutligen 3-0 i matchminut 90’ genom Piteå IF FF:s interna skytteligaledare Pashang Abdulla.

Tränaren Daniel Engberg om matchen: Jag tycker vi leder spelet genom matchen men de gör tre mål och vi gör noll, så är det. Sett till spelet tycker jag att vi ska vinna matchen, men det ger inga poäng. Jag tycker vi håller oss bra till matchplanen, det är väl ett lag på banan i första halvlek? Sedan tycker jag att vi börjar andra halvlek ganska bra också. Sedan är det en dråplig situation de gör 1-0 på, vilket ger dem energi.

Närmast för IFK Luleås del väntar match i Svenska Cupen mot Umeå FC, onsdag 30 juni kl. 19.30 på Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email