Fredrik Lundgren

Förlust mot Sandvikens IF på bortaplan

Eftermiddagens match i Ettan Norra mot Sandvikens IF på bortaplan blev en målrik historia, tyvärr förlust med klara 5-2 och stort spelövertag för hemmalaget.

Första halvlek slutar mållöst 0-0 trots ett par, tre vassa chanser för hemmalaget som styr spelet större delen av halvleken. IFK Luleå håller ihop ett lågt försvarsspel relativt bra och växer in i matchen mer och mer.

Josh Chatee om första halvlek: – Vi vet att Sandviken är bra med bollen och jag tycker vi försvarar bra som lag, ganska lågt. Jag tycker vi växer in i matchen lite mer i de sista 15-20 minuterna. Till andra halvlek måste vi bli lite modigare med boll och spela lite snabbare när vi får kontrings möjligheter.

I andra halvlek tar hemmalaget direkt ledningen via skarvnick på en hörna. IFK Luleå replikerar snabbt genom lagkapten och skyttekung William Olausson, via ett pass från Mamadou Kouyaté trycker han in ett distansskott i nedre burgaveln. Efter det är det proppen ur för hemmalaget som går ifrån till 5-1, mål på ytterligare en hörna samt mål på snabba omställningar, reduceringen från IFK Luleå kommer i matchens sista minut när Ahmad Gero hittar David Majak som kan fastställa slutresultatet till 5-2.

William Olausson om andra halvlek: – Det är inte på något sätt godkänt att släppa in fem mål i en halvlek. Vi hade ju pratat om på förhand att Sandviken är ett bra omställnings lag och vi släpper väl in två, tre likadana mål på omställningar. Sedan släpper vi ju in två till på fasta(situationer) som vi har varit bra på tidigare och då är det ruggigt svårt att få med sig några poäng härifrån. 

För IFK Luleå som nu är sist i tabellen väntar en nyckelmatch kommande lördag mot bottenkonkurrenten Hudiksvalls FFF på hemmaplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email