IFK-bild (2)

Förlust mot Sollentuna: ”Kommer aldrig ur gropen”

Trots ett tidigt ledningsmål av Yassine Assam, blev det förlust på bortaplan mot Sollentuna FK. ”Vi blir trötta och tillbakatryckta”, säger Tomas Eriksson efter slutsignal.

Inte ens tre minuter var spelade på Sollentunavallen när Yassine Assam höll sig framme med pannan på en hörna.

Efter Assams ledningsnick tog Sollentuna tag i taktpinnen och tog över allt mer av spelet, dock utan att skapa några nämnvärda farligheter.

Däremot, precis innan halvtidsvilan kom kvitteringen. Några meter utanför straffområdet fick mittfältaren Eyasu Alemayehu på en kanonträff och 1—1 bollen seglade in över Gustav Stålnacke.

Även i andra halvlek fortsatte Sollentuna att vara det spelförande laget och skapade flera farliga ledningschanser. Med 20 minuter kvar att spela kom också 1—2.

William Jan stötte in ett lågt inspel bakom Stålnacke.

IFK försökte med en slutforcering och skapade ett par halvchanser, men kom inte närmare än en nick av lagkapten Olausson just över ribban.

— Ruggigt besviken så klart. Vi hade en bra känsla innan matchen och även i första halvlek. Gör det riktigt bra första 30 minuterna med en bra disciplin och tålamod. Sista 10-15 minuterna av första känns det som att vi går och väntar på halvtid. Blir lite trötta och tillbakatryckta, säger Tomas Eriksson och fortsätter:

— Vi kommer aldrig riktigt ur den gropen. Får inga långa anfall och är i försvar egentligen från start. Vi kan inte sätta press på dem ordentligt.

Hur står den här insatsen i jämförelse med den mot Örebro för en vecka sedan?

— Tar man bort de två isolerade händelserna, med straffen och röda kortet mot Örebro tycker jag att den insatsen är bättre. Då hade vi bättre kontroll på motståndet.

Chans till revansch på onsdag, då gästar klassiska Gefle IF Nyabvallen. Avspark klockan 16.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email