isaBQbgQ

Förlust mot Sollentuna – trots stark slutforcering

Trots en stark slutforcering av hemmalaget IFK Luleå, vann Sollentuna drabbningen i Arcushallen med 3–1.

Med fem raka matcher utan förlust gick IFK Luleå in i matchen mot topplaget Sollentuna med ett bra självförtroende, men det var tabelltrean Sollentuna som inledde starkast, med ett stort bollinnehav, och skapade ett par heta chanser.

Framför allt efter 35 minuter när Tomas Adell fick sträcka ut ordentligt och svara för en riktigt fin räddning.

Första halvleken såg ut att sluta mållös.

Men när klockan tickade upp på 45 spelade minuter skapade Sollentuna en sista hörna.

I den efterföljande situationen skickade Taha Ali iväg ett fint skott från distans i krysset, otagbart för Tomas Adell och Sollentuna gick till pausvila i ledningen.

Det dröjde bara åtta minuter in på den andra halvleken innan Sollentuna fick utdelning på en av sina snabba kontringar, och Dida Rashidi kunde placera in 0–2 för gästerna.

Då reste sig IFK, och tog över spelet och bollinnehavet.

Reduceringsmålet kom också, när Isak Bråholm tog sig fram på vänsterkanten och hittade luckan intill den första stolpen och det var 1–2 på tavlan. Målet blev också startskottet på en intensiv slutforcering från hemmalaget.

– Bråholm gör ett jättebra inhopp och tar oss tillbaka i matchen. Men ett 0–2-underläge blir tyngre att jobba i, säger Fredrik Lundgren.

Max Wårell hade ett friläge från högerkanten, William Olausson hade en frispark från nära håll.

– Det är så när att Wårell får in den. ”Wille” har en nick där en forward hade kunnat slå in den i öppen kasse, säger ”Fredde”.

Men istället kunde Sollentuna kontra in 1–3 när bara sekunder återstod av matchen, och sviten på fem raka matcher utan förlust var bruten.

– Återigen tycker jag att det visas ganska tydligt, att med rätt inställning kan vi utmana alla lag. Även om de jobbar för kval uppåt, och vi för att undvika kval. Sen är det onekligen så att vi inte lyckas mot lagen som är topp fem, topp sex. I och med att vi nästan inte har tagit någon poäng, förutom mot BP. Klart det är surt att förlora en jämn match när vi har något bud på kvittering också, säger Lundgren.

Nu återstår två matcher av serien. Nästa söndag väntar en lång bortamatch, mot nedflyttade IFK Berga.

Vid tre poäng i Kalmar spelar IFK Luleå i Ettan även 2021.

– Vi har det i egna händer, men vi behöver poäng i de sista matcherna.

– Det blir inte enkelt alls. Vi vet hur Berga var när vi mötte dem på Nyabvallen. Då hade vi flyt att vi får med oss tre poäng. Det gäller att vara på tårna. Vi går för att avgöra det i nästa match, avslutar ”Fredde”.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email