TFK

Förlust mot Täby FK på hemmaplan

Dagens viktiga hemmamatch kring nedre tabellstrecket mot Täby FK slutade med förlust 1-2. Samtliga mål i första halvlek, där William Olausson slog in en fin frispark för hemmalaget.

Första halvlek var det IFK Luleå som hade mest bollinnehav men utan några direkta målchanser. Målchanserna hade istället bortalaget som redan efter ett par minuter spelade hittade ett inlägg in i boxen som Simon Gustafsson kunde rädda genom en fin reflexräddning. 0-1 kom efter 12 minuter spelade då Täby FK:s Max Matta Maguire kom först och kunde peta in ledningsmålet efter en djupledsboll. Kvitteringsmålet skulle komma i matchminut 39′ då lagkaptenen William Olausson slog en välplacerad frispark från 20 meter. Men bara tre minuter senare var glädjen borta när Täby FK återigen tog ledningen, denna gång genom Oliver Granberg. 

Andra halvlek var ganska händelselös men med många heta närkampsdueller där det delades ut kort. I matchens sista minut blev även Martin Oskarsson utvisad efter en oturlig kollision där Täby FK:s målvakt blev skadad.

Patrik Pettersen om matchen: – Återigen tycker jag att vi släpper in billiga mål. Vi ger bort initiativet tycker jag. Det här är ju en match som man ska älska att spela liksom. Laddningen ska finnas där av sig själv. Egentligen bara gå ut och äga matchen redan från start. Jag tycker att vi gör bra grejer stundtals där de egentligen inte har någon chans att komma nära oss. Sedan är första halvlek okej men vi släpper in två otroligt billiga mål. Det känns som att de är en mot fyra men ändå på något sätt löser det och får in bollen. Det går inte längre att säga att det är otur, utan det är bara för dåligt av oss. Andra halvlek tycker jag är uddlöst. Vi gör inte rätt saker, jag tycker vi spelar fel bollar, alltså raka bollar upp i mitten mot ett kontringsstarkt lag. Vi blandar och ger alldeles för mycket. Jag tycker att det är för lite gånger vi håller 100% eller i alla fall 95% för att kunna skapa. 

Redan på onsdag 6 oktober kl. 19.00 är det match igen på Nyabvallen, final i Stora COOP Norrbotten Cup mot Piteå IF FF.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email