isaBQbgQ

Förlust på bortaplan mot IFK Haninge

Dagens bortamatch mot IFK Haninge slutade 1-0 efter att Haninge gjort matchens enda mål sent i första halvlek. En ledning som IFK Luleå aldrig lyckades hämta igen.

IFK Haninge hade det mesta av bollinnehavet i första halvlek, en halvlek som hade få heta målchanser.

Mittbacken Jonatan Vikström om första halvlek: Jag tycker att vi fram till målet gör en nästan fläckfri defensiv prestation, men när vi väl vinner boll har vi inte så mycket energi att göra någonting konstruktivt av det. Ibland har vi dock lite tålamod med bollen och kan spela via mitten och skapa lite halvchanser. Men det bli jobbigt. De är bollskickliga och de visste vi från början, de har många duktiga killar.

I andra halvlek hade IFK Luleå mer bollinnehav, i matchminut 56’ byttes Max Wårell ut och in kom Axel Olsson. IFK Luleå skapade en del chanser, ofta via fasta situationer. Även Philip Rundqvist byttes ut och in kom Gustav Hamstig. I slutskedet flyttades mittbacken Jonatan Vikström fram i banan men IFK Haninge lyckades försvara sin ledning från första halvlek matchen igenom.

Forwarden Yassine Assam om andra halvlek: Vi gick ut och gjorde de vi pratat om i halvtidsvilan. Men tyvärr lyckas vi inte komma till några bra lägen att kvittera matchen. jag tycker ändå att när man kollar på matchen att oavgjort hade varit ett rättvist resultat.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email