57IAAZ3w

Förlust på bortaplan mot Täby: ”Alldeles för dåligt”

Andra raka förlusten kom på bortaplan mot Täby, efter att hemmalaget vann med 3–0. ”Det är alldeles för dåligt över 90 minuter”, säger Patrik Pettersen.

Efter en 03-förlust på bortaplan mot Täby FK var Patrik Pettersen besviken.

— Det är alldeles för dåligt över 90 minuter. Vi pratade inför om att det är en gräsmatch. Det kommer vara viktigt att vinna dueller och andrabollar. Uppvärmningen känns loj. Då känner man att vi kommer vara påkopplade när matchen börjar, säger Patrik Pettersen

Täby tog ledningen i matchen efter 23 minuter när Ilyas Amiri placerade in avslutet intill första stolpen, efter två förlorade motlägg på vänsterkanten och en bra passning snett inåt bakåt som friställde Amiri.

Vi skapade visserligen ett par chanser före halvtid, men räckte inte till under de första 45 minuterna.

— Första halvlek kastar vi bort. Vi ligger under med 1–0. Vinner inga dueller, vinner inga andrabollar, alldeles för avvaktande och bekväma i backlinjen och mittfältet. Visst skapar vi en del chanser. Om vi inte får in bollen måste vi ha en så bra defensiv att vi inte släpper in mål i första halvlek, säger ”Putte”.

Spelet blev bättre till den andra halvleken och vi skapade några riktigt bra målchanser, bland annat genom Joakim Persson. Men målen uteblev.

Istället kunde Täby kontra in mål två gånger om inom loppet av tre minuter när knappt tio minuter återstod av matchen.

Då skrevs förlusten till 0–3.

— Vi gör en bättre andra halvlek. Men när vi måste jaga öppnar vi ytor. 2–0-målet är symptomatiskt. Där vi sladdar med bollen och tappar den, så får de ställa om på oss. Efter 2–0 känns det som att det är helt kört. Vi hade lika gärna kunnat blåsa av matchen då. Det är alldeles, alldeles, alldeles för dåligt det vi håller på med just nu. Jag är inte intresserad av att börja prata om en förlusttrend igen när vi haft en så här bra period. Det är upp till oss själva, säger Pettersen.

Även Tomas Eriksson var missnöjd och kritisk till insatsen efter förlusten.

— Jag är besviken. Speciellt med inledningen på matchen. Jag tycker inte att vi är där i duellspelet. Vi kliver inte dit, är inte på rätt sida. Det är noggrannheten som har gett oss massa vinster är inte på plats i dag. Inte nöjd med det.

Vad behöver bli bättre?

— Vi kommer inte upp till nära hundra procent av vår kapacitet. Då spelar det ingen roll vilka vi möter. Då förlorar vi mot vilket lag som helst i division 1. Så enkelt är det. Så bra är vi inte att vi kan gå på 85 procent och tro att det funkar.

— Det är för dålig effektivitet, för dålig arbetsinsats. Allt var lite för dåligt i dag. Då förlorar vi.

Nästa match spelar herrlaget på onsdag i semifinalen av Coop Norrbotten Cup.

På lördag spelas nästa match i Ettan på hemmaplan mot BP.

— Vi måste rannsaka oss själva och komma igen. Tuff vecka nu. Notas på onsdag och sen kanske den tuffaste matchen vi har haft hittills, med BP på hemmaplan. Det är bara ta nya tag. Finns inget annat att göra, säger ”Putte”.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email