Putte

Förlust på bortaplan mot Umeå FC

Dagens match mot Umeå FC slutade med förlust 1-0 efter ett mycket vackert mål av hemmalagets Mikael Wikström i matchminut 68’. 

I första halvlek följde IFK Luleå upp förra helgens fina insats med piggt spel. Flyttade bollen bra i anfallsspelet och visade upp ett stabilt försvarsspel. 0-0 i halvtid får anses som rättvist även om hemmalaget skapade en del sista 10 minuterna.

Patrik Pettersen om första halvlek: – Jag tycker vi börjar väldigt bra de första 35 minuterna. Umeå faller hem, är kanske inte så aktiva som de borde vara i sitt försvarsspel. Så jag tycker vi hittar bra ytor och skapar några halvchanser. Där vi även har en farlig chans som rinner igenom, men jag tycker som helhet helt okej. Men vi tappar lite sista 10 minuterna. De kommer in lite, de är tunga och starka och skapar något läge på fasta situationer. Sedan tappar vi lite för mycket boll på sista tredjedelen som gör att de får ställa om. Det tycker jag var deras starkaste sida.

I andra halvlek byttes anfallaren Yassine Assam in direkt till förmån för Philp Rundqvist. Andra halvlek var liksom första halvlek jämn, med viss fördel till hemmalaget. Matchens enda mål kom i matchminut 68’ när Mikael Wikström fick en drömträff ribba in, efter inspel från vänster. IFK Luleå skapade också ett par vassa chanser när Islam Burman nickade ner ett inlägg från Viktor Drugge snett bakåt, men Arish Nouri som försökte hitta bortre krysset, sköt över. Även inbytte Max Wårell hade en fin nick som smet precis utanför stolpen i matchens slutskede efter fint inlägg av Jakob Johansson Inga. 

Fredrik Lundgren om andra halvlek: – De kommer upp lite högre och får lite press på oss. Surt mål vi släpper in där vi inte riktigt kommer upp i press sedan är det också ett bra avslut men det är klart att det är tungt.

Redan på torsdag väntar ny bortamatch för IFK Luleå, derby mot Piteå IF FF, förhoppningsvis i midnattssol kl. 22.00 på LF Arena.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email