Jacke

Förlust på hemmaplan mot Dalkurd FF

På förhand tuff hemmamatch mot topplaget Dalkurd FF, förutsättningarna blev inte enklare när hemmalaget drabbades av en utvisning i matchinledningen. Dalkurd kunde tillslut vinna komfortabelt 1-4, målskytt i hemmalaget på frisparksretur Jakob Johansson Inga.

IFK Luleå inledde matchen mycket positivt, hade återgått till en 4-4-2 uppställning och hade en hel del bollinnehav och skapade målchanser. I matchminut 26´tilldelades dock Arish Nouri ett rött kort sedan han dragit ned en motståndare i friläge.

Matchbilden förändrades efter detta, Dalkurd förde spelet och hemmalaget tvingades backa hem och fokusera på försvarsspelet. Strax före halvtid kom också ledningsmålet för Dalkurd.

IFK Luleå började även andra halvlek piggt, skapade en hel del trots decimerat manskap. Dalkurd kunde dock göra ett psykologisk viktigt 0-2 mål. Efter det hade Dalkurd stort bollinnehav, IFK Luleå oroade dock framförallt på fasta situationer och hade bland annat två ramträffar utöver reduceringsmålet.

Matchens lirare i hemmalaget och målskytt, Jakob Johansson Inga om matchen: – Vi började bra, sedan är det tråkigt att vi får ett rött kort så tidigt. Jag tycker ändå vi står upp bra, det är såklart svårt att vinna när man inte är alla spelare på planen. Jag tycker det kändes bra med vår nya uppställning, alla inleder framåtlutat. Sammanfattningsvis tycker jag i alla fall vi gjorde så gott vi kunde med tio spelare på planen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email