BP2

Förlust på hemmaplan mot IF Brommapojkarna

Dagens hemmamatch på Nyabvallen mot IF Brommapojkarna slutade med förlust 0-2. Det var länge jämt resultatmässigt 0-0 men i andra halvlek drog serieledarna ifrån. 

I första halvlek var det Brommapojkarna som styrde spelet, skapade ett par heta chanser i inledningen, dock utan att göra något mål. Hemmalaget IFK Luleå skapade sina chanser främst via fasta situationer.

Andra halvlek var spelmässigt lik första halvlek, IF Brommapojkarna styrde spelet och hade det största bollinnehavet. IFK Luleå stack dock upp i ett par farliga kontringar inledningsvis, både David Majak och Josh Chatee hade fina chanser, dock utan resultat. Efter 66 minuter spelade gav Samuel Leach Holm bortalaget ledningen. I matchminut 72 utökade Brommapojkarna sin ledning till 0-2 genom Monir Jelassi. IFK Luleå kunde inte resa sig efter detta, Brommapojkarna kunde spela av matchen relativt enkelt. Noterbart är att Måns Petersson fick göra ett inhopp och därmed debutera i Ettan Norra blott 15 år gammal.

Jakob Johansson Inga om matchen: Jag tycker ändå att vi har jättebra tålamod i första halvlek i försvarsspelet och gör det vi snackat om innan. Sedan blir vi mycket tillbakatryckta i andra halvlek och faller alldeles för lågt vilket gör det jobbigt för oss. Sedan har vi ändå några lägen tycker jag som vi måste göra lite bättre av, speciellt på sista tredjedelen. Är vi lite noggrannare där blir det en intressantare match. 

Kommande helg väntar IF Sylvia på bortaplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email