Första förlusten för IFK Luleå

IFK Luleå inkasserade sin första förlust i bortamatchen mot Friska Viljor. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Första halvlek var en jämn och tajt tillställning där båda lagen låg relativt lågt i sitt försvarsspel för att inte riskera något bakåt. Friska Viljor hade ett något större bollinnehav men hade svårt att skapa något på IFKs täta försvarslinjer. Bortalaget var farliga i omställningarna där framförallt Aaron Grape och Kennedy Santos hotade i djupled. De vassaste chanserna i första halvlek stod Santos och Teddy Johnson för men resultatet 0-0 stod sig till halvtid. 

Andra halvlek blev en mer öppen och händelserik historia. I 48:e minuten tog IFK ledningen på en snabb omställning där Joshua Richards drev bollen efter vänsterkanten och hittade Santos som i sin tur frispelade Luis Correia som hade öppet mål och kunde enkelt göra sitt fjärde mål för säsongen. Efter målet tvingades Friska Viljor flytta upp mer folk, vilket öppnade nya ytor för IFKs anfallsspel och bortalaget kunde skapa ett antal farliga chanser som sånär resulterade. Närmast var Santos som sköt i ribban från nära håll, framspelad av Grape. Friska Viljor skapade också ett antal bra målchanser men Rasmus Aspholm kunde hålla rent med hjälp av försvaret.

Men med 20 minuter kvar sprack nollan och Friska Viljor kvitterade på en snabb omställning där Albin Svensson stötte in bollen förbi Aspholm i mål. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid tog Friska Viljor ledningen. IFK slarvade och tappade bollen i anfall vilket tillät hemmalaget att kontra och skapa en frispark utanför straffområdet. Aspholm missbedömde inspelet och en hemmaspelare kunde rulla in bollen i öppet mål. 

Efter målet flyttade IFK upp William Olausson i anfallet för att jaga en kvittering. Men närmare än några halvchanser och hörnor kom inte IFK, utan första förlusten var ett faktum.
Nästa seriematch är Bergnäsets AIK hemma på Nyabvallen måndagen den 29 maj kl 19.00.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email