IMG_1176

Gustafsson: ”Välkomnandet har varit enormt bra”

Herrlagets tredje nyförvärvet landade i Norrbotten under förra veckan. ”Jag tycker att välkomnandet från första dagen har varit enormt bra”, säger Simon Gustafsson.

Under förra veckan skrev målvakten Simon Gustafsson på för IFK Luleå, för spel med herrlaget, efter att förra säsongen representerat Örebro SK och BK Forward.

– Min inställning var att få det klart redan efter mitt provspel här, att få det klart redan då för ett par veckor sen. Nu har det varit lite diskussioner fram och tillbaka. Nu har vi kommit överens om kontraktet. När väl erbjudandet kom var min inställning att skriva på det direkt, säger den 20-årige målvakten.

– Jag tycker att välkomnandet från första dagen har varit enormt bra, från alla spelare, ledare, alla runt omkring. Väldigt trevlig stad, med trevliga människor och bra fotboll.

Innan flytten till Norrbotten har han under flera säsonger representerat allsvenska Örebro.

– Har varit där sedan 2016. Gått akademiresan upp till U19 och sen under de två senaste åren i a-laget, säger Simon Gustafsson.

Förra säsongen fick han mest agera tredjemålvakt i Örebro, när Oscar Jansson storspelade. Han utsågs senare till allsvenskans bäste målvakt.

Speltiden fick Simon istället med BK Forward i division två.

– Enligt mig har han varit den bästa målvakten under de tre senaste åren. Han har inte missat en enda minut i allsvenskan sedan 2016. Att komma ikapp honom är tufft.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag tycker att jag är en väldigt tekniskt skolad, teknisk, bra spelförståelse, bra på att styra mina backar. Bra inställning när det gäller dueller och fasta situationer, säger Simon.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email