mBjRLSVw

Hemmaseger 3-1 för IFK Luleå mot IF Sylvia

Solen sken på Nyabvallen och äntligen publik tillbaka på läktaren. Eftermiddagens hemmamatch mot IF Sylvia vann IFK Luleå med 3-1 efter en riktigt stark första halvlek. 

Efter bara två minuter spelat av första halvlek lyckades IFK Luleå ordna en straff sedan Viktor Drugges skott blockerats med armen av en Sylviaförsvarare. Lagkapten William Olausson tog hand om straffen och satte mycket säkert 1-0. I 35:e matchminuten var det dags igen, då stod Islam Burman för målet 2-0 ledningen var ett faktum. Bara sex minuter senare i matchminut 41’ var Philip Rundqvist framme och gav hemmalaget en 3-0 ledning i ryggen till andra halvlek. IFK Luleå dominerade första halvlek stort, majoriteten av bollinnehavet, stressade fram misstag hos motståndarna och hade bud på fler mål.

I andra halvlek flyttade IF Sylvia fram positionerna något. IFK Luleå försvarade sig dock bra och bjöd på farliga kontringar och skapade målchanser på fasta situationer. IF Sylvia reducerade till 3-1 i matchminut 82’ genom Pontus Lindgren, nick ribba in på hörna. Närmare än så kom aldrig bortalaget och IFK Luleå fick med sig tre viktiga poäng och en mycket fin prestation totalt sett. Klättrar uppåt i tabellen till en elfteplats och har mycket positivt att ta med sig från eftermiddagen till kommande kamper.

Målskytten Islam Burman om söndagens vinst: – Första halvlek tycker jag vi börjar ruggigt bra. Vi tar hand om bollen, lägger längre bollar, de pressar oss inte så hårt och vi utnyttjar det ruggigt bra tycker jag. I Början är det “Putte” som lägger den i djupet till mig och jag kan lätt hitta “cutback” på Drugge som fixar en straff. Därifrån jobbar vi för varandra och gör 2-0 och sedan 3-0. Första halvlek är klockren rakt igenom. Andra halvlek tycker jag vi också gör det rätt bra. Vi får inte hålla så mycket boll men i försvaret gör vi det ruggigt bra. Vi låter dem ha bollen men ingenting händer. Vi försvarar ytorna som de vill åt och vi stänger ner matchen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email