ifk-dekorbild

IFK Luleå Akademi tackar ja till div 3 plats!

IFK Luleå Akademi, som spelade i division 4 säsongen 2021, har fått en förfrågan om en plats i division 3, efter Alviks IK:s avhopp. IFK Luleå Akademi har tackat ja till platsen i div 3.

För IFK Luleå Akademi har det hela tiden varit en ambition att klättra i seriesystemet. Detta för att få så bra matchmiljö som möjligt för våra unga och utvecklingsbara spelare.

– IFK Luleå valde att starta upp en ny förening som kallas IFK Luleå Akademi inför säsongen 2021, för att kunna ha möjligheten till avancemang i seriesystemet i framtiden. Detta eftersom IFK Luleå konstaterade att föreningen inte har de ekonomiska musklerna att vara med i en nationell P19-serie med tanke på de höga resekostnaderna. Då såg vi ett framtida avancemang i seriesystemet som det ultimata steget för att få så bra matchmiljö som möjligt för IFK Luleå Akademi, som också kan likställas med IFK Luleås andra lag, förtydligar Christer Andersson, ordförande i sportrådet.

– En ytterligare fördel med avancemanget till division 3 är att det öppnar upp för s k fotbollsutvecklande föreningssamarbete vilket innebär att IFK Luleå kan från sin division 2 trupp låna upp till sex utespelare plus två målvakter som kan spela utan väntan på övergångstider i bägge lagen. Det gäller för spelare som är max 22 år. Det innebär att dessa spelare kan spela div 2 på lördag och div 3 på söndag. Det ger också en möjlighet till utmanande matchmiljö för de spelare i juniorverksamheten som ligger längst fram, utvecklar Christer Andersson.

– Vi är väldigt tacksamma för möjligheten som har dykt upp och ska försöka försvara IFK:s (och indirekt Alviks) och Norrbottens färger i division 3, avslutar Christer Andersson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email