Gösta Svensson

IFK Luleå hedrar fotbollsprofil

Domarprofilen och fotbollsälskaren Gösta Svensson gick bort under 2018. Gösta var ett välkänt namn hos många inom fotbollsfamiljen och många känner till hans gärningar för Norrbottnisk fotboll.

Gösta verkade bland annat som domare runt om i länet under många år. Efter den aktiva karriären jobbade han vidare under många år med utbildning och coachning av våra domare. Många är de domare som fått sina kunskaper från Gösta under 1970-talet och framåt.

Gösta var en uppskattad eldsjäl inom idrotten. Gösta var även under många, många år en trogen stamgäst på dåvarande Skogsvallens läktare. Där hittade man alltid Gösta på ”sin” plats tillsammans med sina vänner. Gösta brann för fotbollen i allmänhet, och IFK Luleå i synnerhet. Han efterlämnade vid sin bortgång en större summa pengar till IFK Luleå som kommer till stor nytta för att utveckla främst IFK Luleås barn-, ungdoms- och tjej/dam verksamhet.

Som en del i hedrandet av minnet av Gösta väljer nu vi i IFK Luleå att låta Gösta Svensson ge namn till vår huvudläktare på Nyabvallen. Detta för att påminna om Göstas gärning och stöd till föreningen. Gösta Svenssons läktare är namnet att minnas och hans namn pryder nu läktaren där Gösta så ofta fanns på plats.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email