ifk-dekorbild

IFK Luleå når positivt eget kapital – för första gången på över 40 år

Vid årsmötet på torsdag kväll kommer IFK Luleås styrelse att för medlemmarna presentera årets ekonomiska resultat.

IFK Luleås styrelse har under år 2020 bestått av Jörgen Eriksson, ordförande, Mats Olausson, vice ordförande, Monika Visser, Johanna Augustsson, Göran Widén, Hans Boman, Lars-Åke Engström, Ingemar Ek, Christer Andersson samt adjungerad klubbchef Andreas Eriksson.

Ingemar Ek är den enda som avböjt omval inför kommande år.

Ekonomiskt plusresultat 2020

IFK Luleå konstaterar att vi lever i en besvärlig tid där Coronapandemin håller oss i ett fast grepp. Den har påverkat oss alla i vardagen, arbetsliv och sociala sammanhang. Det har varit ett märkligt idrottsår där publiken verkligen varit saknad. Det har därför varit ett extremt tufft år, där IFK Luleå har haft ökade kostnader – men har tappat intäkter. Egentligen en omöjlig kombination. Men med hjälp av många ideella krafter, som överträffat sig själva på ett osjälviskt sätt, har IFK Luleå som förening klarat pandemin på ett bra sätt.

IFK Luleå har gjort en ordentlig omställning av verksamheten. När det gäller kostnadssidan har föreningen dragit i handbromsen och samtidigt försökt att vara både kreativ genom att identifiera nya intäkter och fortsätta arbeta med traditionella intäktsströmmar (lotterier m m). Där har våra fotbollsspelare och dess familjer bidragit på ett fantastiskt vis i att hjälpa till med intäkterna. Speciellt när IFK Luleås starkaste möjliggörare för intäkter – publiken – har nekats tillträde till våra matcher. På kostnadssidan, har också vår herrtrupp ställt upp på föreningen på ett imponerande sätt genom att avstå två månadslöner, samtidigt som föreningen tyvärr har drabbats extra hårt av ökade flyg- och resekostnader pga pandemin.

IFK Luleå ser fram emot säsongen 2021 som förhoppningsvis genom tillgång till vaccin och utplanande Covid 19-kurvor ska ge oss möjlighet att hälsa publiken välkommen tillbaka. Idrotten är ju till för publiken. IFK Luleå vill spela inför publik – oavsett om man är en fotbollstjej i 10-års åldern eller en A-lagsspelare på herrsidan.

– Det är därför enormt glädjande att vi kan redovisa ett ekonomiskt plusresultat för året 2020 med drygt 300 000 kr säger ordförande Jörgen Eriksson.

– Vi är enormt tacksamma för stödet från våra sponsorer, Luleå kommun, nationellt och kommunalt coronastöd samt  våra spelare som avstått månadslöner. Dessa har starkt bidragit till plusresultatet, fortsätter Eriksson.

Äntligen ett positivt eget kapital

– Tack vare vårt ekonomiska plusresultat så redovisar IFK Luleå ett positivt eget kapital. Det är första gången på väldigt, väldigt länge säger Jörgen Eriksson.

– Det ger oss en stabilitet när vi ska prata med sponsorer och en stabilitet att vi full med kraft driver får fotbollsförening framåt, avslutar en nöjd ordförande Jörgen Eriksson.

Mottot för IFK Luleå ska alltid vara ”lite bättre än igår”.   

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email