Foto: Roland Aspviken

IFK Luleå och Team TG delar på poängen i omgångens toppmatch

Fotbollsmässigt var detta definitivt säsongens bästa match där IFK Luleå varit ett av lagen. Det syntes att det var en viktigt match för dessa båda tilltänkta topplag. Samtidigt som rädslan att förlora matchen ibland blev större än modet att gå för vinst.

IFK Luleå startade matchen md följande lag:
Rasmus Aspholm
Martin Oscarsson – William Olausson – Rasmus Lindroth – Jakob Johansson Inga
Henrik Drugge – Josh Richards – Jordy Vleugels
Hugo Bergman – Kenedy Santos – Teddy Johnson

Team TG inledde matchen starkast och skaffade sig ett litet spelövertag första kvarten där man visade prov på ett varierat och passningsskickligt anfallsspel. IFK Luleå arbetade sig in i matchen och inte bara jämnade ut spelet utan skaffade sig ett spelövertag också genom ett varierat anfallsspel där man använde kanterna på ett bra sätt. Därför kom ledningen för IFK Luleå i den 26:e minuten inte som en överraskning. Hugo Bergman jobbar fast en boll som är på väg över kortlinjen, spelar snett bakåt till Martin Oscarsson som lyfter in ett bra inspel i motståndarens straffområde där Henrik Drugge nickar in målet. Resten av första halvlek präglas av många tuffa närkamper som renderar ett antal gula kort för båda lagen.

Team TG tar initiativet direkt i andra halvlek och trycker tillbaka IFK Luleå som blir stillastående och alltför låga i sitt försvarsspel. Team TG får ett mål bortdömt i den 52:a matchminuten. Sen kommer matchens mest diskuterade händelse i matchminut 58. Team TG kommer ner till kortlinjen och spelar bollen snett inåt bakåt. Jakob hinner precis före motståndaren och spelar bollen till hörna samtidigt som kollision uppstår mellan spelarna. Det finns bara en person på hela arenan som bedömer incidenten som straffspark och det är domaren. Till och med Team TG-spelarna erkänner tydligt efter matchen att det inte var straff. Icke förty så kvitterar Team TG på straffen.

IFK Luleå tar över spelet resten av matchen och visar att dom är mest intresserad av att vinna matchen. Team TG spelar klokt med snabba omställningar och ganska lågt försvarsspel och är relativt nöjda med ett oavgjort resultat på bortaplan.

Tyvärr lyckas inte IFK Luleå få in segermålet, där Kenedy Santos är närmast med ett klockrent stolpskott.

Besvikelsen var stor hos IFK Luleå efter matchen. Både på resultatet och med domarinsatsen i samband med straffen. Tyvärr tappar domaren matchen och viftar med de gula korten i parti och minut. 6 gula kort per lag samt att Team TG får en spelare utvisad i 86:e matchminuten.

Sammantaget en väldigt bra match av två topplag i division två.

IFK Luleå gjorde en del byten i andra halvlek: Elton Bandh ersätter Teddy Johnson. Viktor Drugge ersätter Henrik Drugge.

Nästa match blir återigen mot ett annat topplag: Friska Viljor på bortaplan den 20 maj.

Foto: Roland Aspviken

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email