AA

IFK Luleå tillbaka i serieledning

IFK Luleå spelade idag en tidig match på bortaplan mot IFK Östersund, i en jämn match kunde IFK Luleå avgöra i slutminuten genom Atoha Ataev, seger 0-1. Därmed är IFK Luleå tillbaka i serieledning i div. 2 Norrland herrar, i en haltande tabell.

Inledningen av matchen var jämn, IFK Luleå startade med hög press, hade dock svårt att skapa riktigt farliga chanser då sista passet in på sista tredjedelen höll för låg kvalitet.

I matchminut 17 får IFK Östersund ett bra läge, men William Tönning i målet gör en fin räddning. Hemmalaget har även en hel del hörnor, men IFK Luleå är starka i luftrummet. I slutskedet av halvleken har hemmalaget ytterligare en chans men William Tönning är mycket stabil i målet, 0-0 i halvtid.

IFK Luleå tvingas till ett byte i halvtid, Viktor Drugge tvingas kliva av efter en smäll i bakhuvudet, Arish Nouri kommer in på mittfältet. IFK Luleå börjar bäst i andra halvlek, men fortfarande svårt att skapa heta chanser. Algot Lidman byts ut i matchminut 62, in i anfallet kommer Victor Hugoson. Händelsefattigt överlag, i matchminut 72 får IFK Östersund ett skottläge, men William Tönning är åter med på noterna.

I matchminut 79 har IFK Luleå en boll i mål, William Olausson når högst på en hörna, men domaren blåser tveksamt frispark till IFK Östersund efter screen på målvakten. I matchminut 90 får IFK Luleå åter en hörna, Jonatan Vikström högst i luften och bollen går till Atoha Ataev som med en bicykleta avgör matchen, hans första mål i den blå-vita tröjan, seger 0-1.

Målskytten Atoha Ataev om målet: – Jonte nickskarvade en hörna, bollen hamnade hos mig. Tänkte inte så mycket, men med en ”halv-bicykleta” hittade jag nätet. Skönt att göra första målet i IFK-tröjan!

En jämn match med mycket kamp och dueller, IFK Luleå saknade många spelare. William Tönning i målet, hela backlinjen samt Atoha Ataev på mittfältet förtjänar överbetyg. I och med segern är IFK Luleå åter i serieledning i div. 2 Norrland herrar.

Redan på måndag 30 maj kl. 19.00 är det dags för match igen, då gästar Bergnäsets AIK Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email