Foto: Daniel Nyberg

IFK Luleå tilldelas 75 000 kr

Som svar på ökade kostnader på grund av det ekonomiska läget i samhället har Sparbanken Nords framtidsutskott beslutat att skjuta till 5 miljoner kronor till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. IFK Luleå är en av föreningarna som får ta del av Föreningsmiljonerna.

Flertalet föreningar i länet har vittnat om ökade omkostnader samtidigt som Riksidrottsförbundet bekräftar bilden av en idrottsrörelse som fortfarande återhämtar sig från effekterna av pandemin. Sparbanken Nord har därför lanserat Föreningsmiljonerna, ett initiativ som vänder sig till föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet eller paraidrott. Förhoppningen är att stödet ska bidra till att minska föreningarnas behov av att höja exempelvis avgifter för medlemskap eller cupdeltagande.

IFK Luleå beviljas 75 000 kr, ett bidrag till IFK Luleås verksamhet för barn och ungdomar. Vi vet att idrotten bidrar till att skapa positiva sammanhang för barn och ungdomar, minskar segregation och samhällsklyftor och bidrar till en levande stad.

Alla mår bättre av idrott och vi är övertygade om att ideella föreningar är en viktig del av vårt samhälle. Vi vet att genom idrotten kan vi lära våra barn och unga att samarbeta, ta ansvar och påverka. Nu ser vi fram emot en sommar fylld av fotboll och kamratskap.

Tack Sparbanken Nord!

IFK Luleå tilldelas 75 000 kr 1
Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email