IFK Luleå vinner igen på bortaplan

Dagens match mot Älgarna-Härnösand IF slutar med vinst och 3 – 2 (2 – 0).

IFK Luleå åkte till Härnösand för att på Högslättens IP spela mot svårspelade Älgarna-Härnösand. Efter många om och men så lyckades IFK Luleå ta med sig alla tre poängen i bagaget inför den långa hemresan. Men gudarna ska veta att det blev en svår match för IFK Luleå, som var ordentligt illa ute flera gånger i andra halvlek.

IFK Luleå startade matchen md följande lag:
Rasmus Aspholm
Martin Oscarsson – William Olausson – Rasmus Lindroth – Viktor Drugge
Henrik Drugge – Josh Richards – Jordy Vleugels
Hugo Bergman – Kenedy Santos – Elton Bandh

IFK Luleå inledde matchen klart bäst och tog ett ordentligt tag om spelet. Det gav utdelning i form av 0 – 1 redan i den 8:e minuten via Elton Bandh, som efter lång hörna från Jordy Vleugels visade prov på fin teknik via en halvvolley i det bortre hörnet. IFK Luleå nöjde sig inte med detta utan utökade ledningen i den 32:a minuten. Återigen efter hörna av Jordy Vleugels och Rasmus Lindroth nådde högst och med kraft nickade in 0 – 2.

IFK Luleå spelade sedan resten av halvleken med full kontroll och leder med 0 – 2 fullt rättvist i halvtid.

Men IFK Luleå bjuder in Älgarna-Härnösand i matchen via ett individuellt misstag i matchminut 52 som gör att Älgarna-Härnösand reducerar till 1 – 2. Nu började Älgarna-Härnösand tro att det är möjligt att få med sig en poäng trots det spelmässiga underläget i första halvlek. Allt eftersom andra halvlek fortsätter så flyttar Älgarna-Härnösand upp spelet och IFK Luleå blir mer och mer passiv och till slut bara börjar bevaka sin ledning i matchen. Det känns väldigt onödigt med tanke på att IFK Luleå fram till matchminut 52 visat att man är det klart bättre fotbollslaget. IFK Luleå är ordentligt illa ute i andra halvlek, men tack vare några fina räddningar av Rasmus Aspholm så leder IFK Luleå fortfarande matchen. När dessutom Martin Oscarsson nickar in 1 – 3 i matchminut 81 så var vi många som trodde att segern var klar. Men redan två minuter senare så reducerar Älgarna-Härnösand igen, efter ett tungt distansskott som inte ens Rasmus Aspholm kan rädda. Sedan följde ett gastkramande avslut på matchen där IFK Luleå bara försvarar sin ledning och Älgarna-Härnösand chansar med en ordentlig offensiv.

IFK Luleå lyckas med nöd och näppe klara hem segern med 2 – 3, och befäster sin topplacering i tabellen. Det är en styrka att vinna även om man är illa ute i slutet av matchen.

IFK Luleå gjorde en del byten i andra halvlek: Simon Albag ersatte Hugo Bergman, Chriss-Alex Bouongou Kombo ersatte Viktor Drugge och Joel Alatalo ersatte Elton Bandh.

Nästa match blir mot topplaget Team TG, Umeå, söndag 14 maj kl. 15.00 på Nyabvallen.

Foto: Roland Aspviken

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email