IMG_2424

IFK Luleås herrar förlorar mot serieledaren Friska Viljor

En synnerligen välspelad och tempostark match mellan IFK Luleå och gästerna från Friska Viljor, Örnsköldsvik, spelades i Division 2 Norrland, där Friska Viljor drog det längsta strået efter vinst med 0 – 2 (0 – 0).

IFK Luleå startade matchen med följande lag:
Rasmus Aspholm
Martin Oscarsson – William Olausson – Rasmus Lindroth – Jakob Johansson Inga
Henrik Drugge – Josh Richards – Elton Bandh
Axel Olsson – Kenedy Santos – Luis Correia

Låt oss på en gång konstatera att det var det bästa laget som vann dagens match. Från Luleåpublikens sida så är det bara att lyfta på hatten för ett skickligt Friska Viljor. Ett lag fyllt med självförtroende. Ett lag som spelar en tempostark fotboll både i försvarsspelet genom snabbt presspel och i offensiven genom att alltid hitta en lagkompis med fart som får passningen framåt. Imponerande. Dessutom skickligare än IFK Luleå att komma till avslut i motståndarens straffområde. Det är bara att konstatera att det syntes att det var serieledarna som var på besök. IFK Luleå gör en bra match både försvarsmässigt, presspel och till viss del även anfallsmässigt. Dock med förtvivlat svårt att komma till avslut.

Målen föll i matchminuterna 48 och 76. Självklart blev FV stärkta av ett tidigt ledningsmål i andra halvlek och kunde med lugn och stabilitet i det kollektiva försvarsspelet spela ut matchen inkluderat finess i anfallsspelet.

Nästa match för IFK Luleå blir på lördag den 23 september mot IFK Östersund.
Samtidigt från lördag morgon pågår en ungdomscup på Nyabvallens B-plan som kallas Hjärtecupen och arrangeras av IFK Luleå tillsammans med Hjärtebarnsfonden.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email