OKS

IFK Luleås tränare flyttar hem

IFK Luleås tränare Odd-Karl Stangnes lämnar Luleå och flyttar tillbaka till Norge.

– Jag har bott två år i Sverige nu och jag har barn hemma i Norge (Trondheim) och det är inte optimalt. Dessutom har jag min flickvän i Oslo. Det har därför varit tungt socialt att vara helt själv i i Luleå. Jag saknar närheten till mina nära och kära. Det finns det som är mycket större än fotboll, berättar Odd-Karl.

IFK Luleås ledning och Odd-Karl har fortsatt dialogen med varandra, som inkluderar analys av årets säsong och framtidsdiskussioner. Där har nu bägge parter kommit fram till att gå skilda vägar.

– Vi har den full respekt för hur Odd-Karl känner det socialt, och vikten av att må bra, säger Jörgen Eriksson, ordförande. Odd-Karl, tränarteamet och spelarna har sportsligt sett gjort en bra säsong. Som första Norrbottenslag någonsin kvalificera sig för gruppspelet i Svenska Cupen och vunnit Coop Norrbotten Cup. Tyvärr höll det inte hela vägen i tvåan utan laget slutade på en tredje plats. IFK Luleå är väldigt revanschsugna inför kommande säsong tillsammans med en ny tränare.

– IFK Luleå kommer så klart att så snart som möjligt starta arbetet med att rekrytera en ny huvudtränare, fortsätter Jörgen Eriksson. Det kändes dock viktigt att först i lugn och ro få höra hur Odd-Karl tänker och känner.

Vi går skilda vägar som de bästa kompisar, säger Odd-Karl, och vi hoppas från IFK Luleås sida att vi kan dra nytta av Odd-Karls kontaktnät i Norge inför framtida scoutinguppdrag, avslutar Jörgen Eriksson

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email