1

IFK Luleås tränare om gruppspelet i Svenska Cupen

Hallå där Ben Hanley, ny tränare i IFK Luleå. Gruppspelet i Svenska Cupen är lottat och matcherna spelas februari-mars 2023. Vad innebär det för IFK Luleå att få möjligheten att delta i Svenska Cupens gruppspel?

– Det blir väldigt spännande att vara med i dessa matcher. Jag måste också gratulera spelarna och tidigare ledning till att vi har kommit hit. Att ha två toppklubbar för IFK Luleå på hemmaplan kommer att vara en stor händelse för både klubben och staden, speciellt hoppas vi att supportrarna kommer och njuter av dessa matcher med oss. Vi kommer givetvis att njuta av vår bortamatch också.

Vilka är dina egna erfarenheter av cupspel?

– Som ni alla är medvetna om har vi FA-cupen här hemma i England, men jag har inte haft förmånen att träna ett lag i tävlingen. Det är inte ofta du har dessa tillfällen så du måste ta vara på det när det uppstår. När jag spelade i Norge mötte vi Lilleström SK med min klubb, vilket var en liknande utmaning, i nivå som nu för oss i IFK och de här lagen vi kommer att möta.

Vad är dina tankar om lottningen? Motståndarna Degerfors IF, Malmö FF och Skövde AIK?

– Vad ska man säga om Malmö FF? De är en gigant i svensk fotboll. Ett lag med en otrolig historia och full av internationella spelare som för närvarande tävlar i Europa League förstås. Vilken spännande match att spela i Luleå.

Degerfors är också ett topplag som har gjort otroligt bra, att konkurrera med de större lagen i Allsvenskan och kommer att fortsätta med det 2023. Ännu ett fantastiskt tillfälle att se fram emot.

Skövde AIK är ett lag som har gjort det strålande i år i SuperEttan med en topp 5-placering. En övervägande svensk trupp som jag är säker på kommer att bli ett mycket svårt motstånd.

Vi vet att det är tidigt, men vad blir viktigt i planeringen när tävlingssäsongen börjar så här tidigt?

– Jag tror att tidpunkten för dessa matcher uppenbarligen är något vi måste planera utefter. Detta skulle normalt vara när försäsongen börjar. Vi ska göra så gott vi kan för att spelarna ska komma i god fysisk kondition.

Tack för att du tog dig tid, varmt välkommen till Luleå och stort lycka till!

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email