IFK Luleå - Herr Div 2

Inför Bergnäsets AIK – IFK Luleå

Det vankas cupmatch mitt i veckan då Bergnäsets AIK och IFK Luleå gör upp om den sista biljetten till semifinalerna av Stora Coop Norrbotten Cup. Piteå IF, Notvikens IK och Bodens BK FF är sedan tidigare klara för nästa steg i tävlingen.

Denna match skulle egentligen ha spelats redan den 3 maj men fick skjutas upp på grund av snö på Jiabvallen, men nu är det dags!

Vi får backa till 2021 då dessa lag senast möttes i cupen och även den gången spelades matchen på JIAB-vallen. En rafflande straffläggning fick skilja lagen åt och IFK drog till slut det längsta strået. Noterbart från den matchen är också att Islam Burman och Arish Nouri som ju tillhörde IFK Luleå numera huserar i BAIK medan Elton Bandh och Aaron Grape återfinns i IFK Luleå.

Den gångna helgen bärgade Bergnäsets AIK sin premiärseger i division 2 denna säsong efter att ha slagit tillbaka Östersunds IK på bortaplan i Jämtland med matchens enda mål inprickat av Precious Johnson.

IFK Luleå var även de ute och reste men nere i Örnsköldsvik och där gick man dessvärre på pumpen mot Friska Viljor. Efter IFK-ledning så lyckades hemmalaget vända under den sista kvarten och vinna matchen med 2-1, noterbart är att IFK bland annat hade en boll i virket vid ställningen 0-1.

Ben Hanley, huvudtränare i IFK Luleå om onsdagens cupmatch:
-Vi ser fram emot bortamatchen mot BAIK. Vi förväntar oss tufft motstånd precis som derbyn brukar vara. Det täta matchandet är långt ifrån idealiskt men vi ska se till att vara redo på onsdag kväll, säger Ben.

Avspark onsdag 24 maj, kl. 19.00 på Jiabvallen, Bergnäset.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email