5594A022-11D6-4586-830E-8D0CC006DB3E

Inför IFK Haninge: ”Samma hårda jobb krävs”

I onsdags säkrades sjätte raka segern, på bortaplan mot Nyköpings BIS. Det var även Hannes Sveijers sjätte match i IFK Luleå-tröjan. ”Osannolikt, absolut”, säger han.

Sedan Isak Bråholm och Hannes Sveijer anslöt från Sirius har vi vunnit samtliga matcher. Ett osannolikt facit menar 18-årige målvakten.

— Jag kom upp hit med tanken att göra det bästa av situationen, när man hade fem raka torsk. Med målet att kunna vända det. Nu har det rullat på bra och det är lätt att spela i ett lag som går bra. Men det gäller att fortsätta vara hungriga och fortsätta vinna. För klara är man aldrig.

Även om matchen mot Nyköping i onsdags inte var säsongens främsta prestation, visar laget styrka i och med segern, menar Hannes.

— Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi har gjort tidigare. Positivt att vi har höjt lägstanivån och lyckas trots det vinna med ganska god marginal, även om spelet inte sitter.

I eftermiddag väntar IFK Haninge. Ett lag som också är nykomling i Ettan Norra, har överraskat många och ligger trea i tabellen.

Samma hårda jobb som tidigare krävs för tre poäng, säger Sveijer.

— Precis som alla tidigare matcher, även om vi förra matchen inte presterade ett superbra spel eller kom upp i vår nivå, är det hårt jobb och disciplin som gäller. Då vinner man ofta fotbollsmatcher.

Du kom in i gruppen utifrån efter fem raka förluster. Märker du någon skillnad nu?

— Så klart är det en annan känsla nu. Med sex raka raka segrar är det mer avslappnat och blir inte lika stressat. Om vi hamnar i underläge så behöver vi jobba ännu hårdare och får ta det om, eller när det kommer.

— När det går bättre så kommer ju mycket med det. Vi har väl fått några domslut med oss på sistone, lite straffar och så.

Matchen sänds på sportexpressen.se, nsd.se och kuriren.nu.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email