IFK Luleå - Herr Alag

Inför IFK Luleå-IFK Östersund

Omgång 23 bjuder på ett klassiskt ”kamratderby” när IFK Luleå och IFK Östersund möts på Nyabvallens matta idag lördag 24/9 med avsparkstiden 13:00.

När lagen möttes i Jämtland under våromgången vann IFK Luleå matchen efter matchens enda mål av Atoha Ataev.

IFK Luleå tog sig med hjälp av resultaten i förra omgången upp på andra plats vilket just nu skulle innebära fortsatt kvalspel. IFK Östersund å andra sidan har hamnat i något av ett ingenmansland och innehar sjätteplatsen. Noterbart är också att det är två lag som släpper in väldigt lite mål, IFK Luleå har hållit nollan nio gånger medan IFK Östersund lyckats hålla nollan intakt 10 gånger.

IFK Luleå gick segrande ur stadsderbyt på bortaplan mot Bergnäsets AIK i förra omgången, matchen slutade 1-2 (1-2). IFK Östersund å sin sida besegrade Älgarna-Härnösands IF med 2-0 (2-0), och man har dessutom haft en veckomatch då man vann mot Ytterhogdals IK i DM-finalen gällande Jämtland-Härjedalen.

Tränare Odd-Karl har följande att säga inför matchen: – Då är det dags för ännu en viktig hemmamatch och vi måste fortsätta fokusera på en match i taget. Fullt fokus på att göra vårt bästa under morgondagens match. Vi har lite småskador i truppen men vi kommer likafullt kunna mönstra en bra startelva och går självklart för tre poäng, säger Odd-Karl.

De spelare som är utanför matchtruppen idag är Harry Kircher, Isak Nanuseb, Filippo Begliardi, Atoha Ataev.

Matchen spelas på Nyabvallen. Den startar 13:00 och sänds på både nsd.se och kuriren.nu

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email