Foto: Aztrid Creation

Inför IFK Luleå – Kiruna FF

169 dagar har gått sedan IFK Luleå senast spelade seriematch och när väntan och längtan så till sist är över så är det en riktig klassiker som inleder säsongen: stålverket mot gruvan, kusten mot Malmfälten eller helt enkelt IFK Luleå mot Kiruna FF. Sol och härligt aprilväder utlovas, klä er varmt och ta med sittdynan så fyller vi läktaren redan i premiären!

Båda lagen genrepade den gångna helgen på Bodens Energi Arena: Bodens BK FF vann mot IFK Luleå med 3-1 (2-0) i en träningsmatch medan Boden City FC besegrade Kiruna FF i förkvarten av Stora Coop Norrbotten Cup med 3-0 (1-0).

En snabb titt i backspegeln säger att 2022 vann IFK Luleå sin hemmamatch med 2-0 (0-0) medan returen uppe i Kiruna slutade 1-1 (0-1). När säsongen summerades så slutade IFK Luleå trea medan Kiruna FF som nykomling placerade sig på åttonde plats.

Coach Ben Hanley har följande tankar inför matchen:
-Vi ser fram emot säsongspremiären. Truppen har jobbat hårt sedan i januari och det känns som att vi har satt bitarna på plats, säger Ben. Kiruna FF kommer vara en tuff motståndare för oss och de lär dessutom vara sugna på att få med sig poäng hem, vi behöver vara redo och det ska vi vara! Den enda spelaren som saknas i premiären är Hugo Bergman, men han beräknas vara tillbaka inom ett par veckor, avslutar Ben.

Avspark söndag 2 april kl 15:00 på Nyabvallen.
Matchen sänds dessutom i appen Min fotboll ,på nsd.se och kuriren.nu

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email