Örebro Syrianska

Inför IFK Luleå-Örebro Syrianska IF

Två omgångar återstår för hemmalaget i Ettan Norra innan sommaruppehåll. På söndag gästar sjätteplacerade Örebro Syrianska IF ett soligt och varmt Luleå och Nyabvallen.

Under förra säsongen var det delad pott lagen emellan, seger till nu gästande Örebro Syrianska under våren på hemmaplan 2-1, sedan vann IFK Luleå komfortabelt 4-1 under hösten i returmötet.

IFK Luleå har under veckan tvingats till en paus i verksamheten på grund av Covid-19, återupptog träningen torsdag.

– Kommer krävas en otrolig prestation i värmen på söndag. Vi måste orka värdera och fatta rätt beslut i 90 minuter. Vi kan inte förväntas oss att bollen kommer studsa vår väg. Vi kommer inte få något grattis, utan det enda vi kan förväntas oss på söndag är att det kommer krävas ett otäckt hårt jobb både defensivt och offensivt, säger tränaren i IFK Luleå, Daniel Engberg.

Läget i laget: Laguppställning presenteras en timme innan matchstart.

Örebro Syrianskas fem senaste: IF Sylvia hemma förlust 0-1, Hammarby TFF borta vinst 2-3,Umeå FC hemma förlust 1-2, Brommapojkarna borta förlust 3-0, Gefle IF hemma vinst 1-0.

IFK Luleås fem senaste: IF Karlstad Fotboll hemma oavgjort 3-3, IFK Haninge borta förlust 1-0, IF Sylvia hemma seger 3-1, Umeå FC borta förlust 1-0, Piteå IF FF borta förlust 3-0.

Matchen IFK Luleå-Örebro Syrianska IF spelas söndag 4 juli kl. 13.00 på Nyabvallen. Vi följer gällande restriktioner med begränsad publik, sittande med avstånd till varandra. Biljetter köper du vid entrén och blir anvisad en sittplats.