PIF

Inför IFK Luleå-Piteå IF FF

Ikväll onsdag 1 september kl. 19.00 är det dags för derby mot Piteå IF FF. Matchen spelas hemma på Nyabvallen där hemmalaget har revansch att utkräva. Piteå som inför matchen ligger på tionde plats i Ettan Norra, tre placeringar ovanför IFK Luleå.

Piteå IF FF kommer från seger mot Hudiksvalls FF på hemmaplan. Tränaren Joakim Vikström inför matchen till ettanfotboll.se – Vi har fått en god känsla in i hösten och vi ser väldigt mycket framemot derbyt som kommer bli en tuff batalj.

IFK Luleå kommer även från vinst senast borta mot Assyriska FF 1-2.

Tränaren Daniel Engberg inför derbyt till ettanfotboll.se – Efter uppehållet har det varit fortsatt fokus på vårt arbetssätt. Det är en process som vi jobbar med. Jag tycker vi tagit stora kliv under våren, men kanske inte fått in de poäng som jag tycker vi förtjänat. En del i det är att vi skapat alldeles för lite målchanser. Vi har börjat få tillbaka en del från skadelistan och även fått in två nya killar som bidragit med både energi och kvalitet. Det är inte bara ett derby utan en otroligt viktig match. Det blir viktigt att vi flyttar bollen och hela tiden jobbar aktivt med våra positioner. Vi måste våga hota deras lagdelar och vara noga på sista tredjedelen så vi inte bjuder på några kontringar, där är Piteå vassa.

Senaste fem matcherna:

IFK Luleå: (V) Assyriska FF 2-1, (F) Gefle IF 2-3, (F) IF Brommapojkarna 0-4, (F) Umeå FC 0-2 och (O) Örebro Syrianska IF 2-2

Piteå IF FF: (V) Hudiksvalls FF 2-0, (F) Täby FK 1-2, (V) Gefle IF 2-0, (O) IF Sylvia 1-1 och (F) Umeå FC 0-4

Vi följer gällande restriktioner gällande publik, maximalt 600 åskådare. Förköp till matchen via ifklulea.se eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid grind.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email