IFK Luleå - Herr Alag

Inför IFK Luleå – Sund IF

Omgång 26 och idag ska då allt avgöras, blir det IFK Luleå eller Friska Viljor som får kvala vidare mot Ettan norra 2023..? IFK Luleå tar emot Sund IF på Nyabvallen, avspark 15:00 idag lördag 15/10.

Om vi drar förutsättningarna så har Örnsköldsvikslaget den poängmässiga fördelen inför avgörandet och man tar emot IFK Östersund hemma på Skyttis IP. Om Friska Viljor vinner sin match så är saken klar, skulle man däremot tappa poäng så bjuder man däremot in IFK Luleå som dock till och börja med måste vinna sin egen match. IFK:s motståndare Sund IF går samtidigt en stenhård batalj mot Bergnäsets AIK om att inte hamna på fel sida om nedflyttningsstrecket där bägge lagen står på lika antal poäng, Sund har två mål bättre målskillnad men BAIK har fler gjorda mål. Rafflande var ordet!

I den senaste omgången så mötte IFK Luleå Kiruna FF på bortaplan och fick till slut med sig en poäng efter 1-1 (0-1) i en match som minst sagt hade två olika ansikten. Sund IF å sin sida mötte Älgarna-Härnösand IF på hemmaplan och ledde och matchen ganska länge men fick till slut gå hem tomhänta efter 2-3 (1-0).

Våromgångens match lagen emellan vann IFK Luleå med 0-2 (0-1).

Tränare Odd-Karl säger följande inför matchen: -Dags för årets sista seriematch. En oerhört viktig match som vi måste vinna för att ha chans på kvalplatsen. En sliten men mycket motiverad trupp är redo för att ge järnet, vinna kriget ute på plan och göra allt vi kan…sedan får vi summera och se vad det räcker till. Tre poäng och ett ordentligt stöd från folket på läktaren är vad som önskas idag.

IFK kommer till spel utan Isack Nanuseb, Patrik Pettersen och Jonatan Vikström.

Matchen sänds även på nsd.se och kuriren.nu men som alla vet, fotboll är alltid bäst live så ni som har möjlighet: kom till Nyabvallen, 15:00 är det som gäller!

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email