IFK Luleå - Herr Div 2

Inför IFK Luleå – Ytterhogdals IK

Almanackan säger att det är Valborgsmässoafton men framför allt så är det ju seriematch mellan IFK Luleå och Ytterhogdals IK.

En snabb titt i backspegeln berättar att IFK Luleå i den senaste omgången återigen spelade oavgjort i och med 2-2 (1-2) borta mot Notvikens IK där IFK fick spela med en man mindre i drygt 35 minuter efter att Josh Richards fått två gula kort. Ytterhogdal å sin sida besegrade Bergnäsets AIK på hemmaplan i en högdramatisk match där man via två mål sista sju minuterna lyckades vända ett hotande underläge till seger med 3-2 (1-1), segern innebar dessutom säsongens första poäng.

Till kategorin kuriosa bör ju definitivt nämnas att mångårige fotbollsprofessorn Tord Grip både föddes och inledde sin spelarkarriär i Ytterhogdal, den idag 85-årige Grip har under sin extremt långa karriär i fotbollens tjänst exempelvis haft tränaruppdrag för inte mindre än sju nationella fotbollsförbund (Sverige, Norge, Indonesien, England Mexiko, Elfenbenskusten och Kosovo).

Ben Hanley säger så här inför matchen:
-Vi ser fram emot att möta Ytterhogdals IK för seriematch, både Josh Richards och Teddy Johnson har ju tidigare spelat för den klubben. De kommer dessutom från seger mot BAIK häromsistens så vi behöver se till att komma upp på våran högsta nivå för att bärga poängen, säger Ben.

Avspark 13:00, söndag 30/4 på Nyabvallen.
Matchsponsor: NKV Kontorsvaror
Inför IFK Luleå - Ytterhogdals IK 1

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email