Jacke 2

Inför Karlslund: ”Blir en kamp och den ska vi vinna”

Obesegrade i fyra raka matcher. Det är herrlagets facit inför söndagens drabbning med tabelltolvan Karlslund på bortaplan. Krysset för en vecka sedan mot Frej, var IFK Luleås tredje oavgjorda på de senaste fyra matcherna. ”Vi ger bort första halvlek”, säger Jakob Johansson-Inga.

William Olaussons sena kvittering från straffpunkten räddade visserligen en poäng på Vikingavallen mot Frej för en vecka sedan. Trots poängen är laget inte helt nöjda med insatsen.

− Det är en revanschlusta från förra helgen. Vi känner att vi inte får med oss poängen som vi ska ha. Så klart är vi sugna på att revanschera oss från den prestationen, säger Jacke.

− Vi kastar bort första halvlek. Det har vi inte råd att göra. I andra blir vi ett helt nytt lag och spelar upp oss litegrann. Det handlar om vår överlevnad i den här serien och då måste vi vara med från första till sista minuten.

Nu är det istället tolvan Karlslund som står för motståndet på Karlslund Arena i Örebro. Ett lag som herrlaget besegrade i juli hemma på Nyabvallen. En seger som vid tillfället var den andra för säsongen och första på hemmaplan.

I dag är det andra förutsättningar och en trepoängare skulle ta herrlaget ett stort steg mot ett nytt kontrakt.

− Det är en oerhört viktig match. Givetvis är alla matcher viktiga, men vi har fyra tuffa drabbningar kvar och det börjar på söndag. Det är tre poäng som gäller och vi siktar på att få med oss det hem också. Det finns ingen anledning att inte gå för det.

Vad har ni sett av Karlslund?

− Det är i någorlunda samma position som oss. Ligger också runt strecket och slåss för överlevnad. Jag förväntar mig att de också kommer vara hungriga, men det är även vi. Vi måste vara inställda på att det kan bli ett jävla krig, utan skönspel från något av lagen. Det blir en kamp och den ska vi vinna.

En känsla av kvalmatch över de återstående matcherna?

− Så är det. De sista matcherna kommer skilja agnarna från vetet. Speciellt under höstmatcherna gäller det att vi kliver ut och vågar kliva fram.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email