PIF

Inför Piteå IF FF-IFK Luleå

Bägge lagen står på samma poäng, elvan mot tolvan i tabellen Ettan Norra. Sent ikväll väntar ett hett derby i midnattssol på LF Arena, Piteå.

Under försäsongen var träningsmatcherna mellan Piteå IF FF och IFK Luleå mycket jämna. Ikväll drabbar lagen samman igen för det första Norrbottensderbyt i Ettan Norra denna säsong.

– Vi kommer med en god känsla till derbyt efter vändningen senast. Detta är en match vi längtat väldigt mycket till, att få spela derby mot Luleå i Ettan inför publik. Luleå har ett stabilt försvarsspel som gör att de är med i de flesta matcher, säger Piteå IF:s tränare Joakim Vikström till Ettan Fotboll.

IFK Luleå har under veckan tränat sent på kvällen för att förbereda sig på bästa sätt inför matchen.

– Känslan är bra. Det är ett tungt lag, inte helt olikt Umeå som vi mötte senast. Ett lag som jobbar väldigt hårt och som har starka forwards. Vi har en ruskigt bra träningsvecka bakom oss. Exakt det svar man vill ha efter matchen mot Umeå. Vi är förberedda för krig och vet vad vi behöver göra för att ge Piteå en rejäl fight. Människor som tror på det man gör och jobbar hårt kommer i slutändan att stå som vinnare, säger tränaren i IFK Luleå, Daniel Engberg.

Läget i laget: Viktor Nilsson, Josh Chatee, Neo Vesterlund och Petter Vikström saknas i IFK Luleå.

Piteå IF FF:s fem senaste: Haninge borta vinst 1-2, Sollentuna hemma vinst 3-0, Karlstad borta förlust 3-1, Brommapojkarna borta förlust 2-0, Assyriska hemma vinst 3-2.

IFK Luleås fem senaste: Dalkurd FF borta oavgjort 1-1, IF Karlstad Fotboll hemma oavgjort 3-3, IFK Haninge borta förlust 1-0, IF Sylvia hemma seger 3-1, Umeå FC borta förlust 1-0.

Matchen Piteå IF FF-IFK Luleå spelas torsdag 24 juni kl. 22.00 på LF Arena. Har du inte möjlighet att stötta oss på plats ser du matchen live bl a på kuriren.nu och nsd.se

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email