IFK Luleå - Herr Div 2

Inför Svenska Cupen, omgång 1: IFK Luleå – Skellefteå FF

Så är det då dags att avsluta vårsäsongen för IFK Luleå, och man gör det i en envig med Skellefteå FF på den andra planhalvan när Svenska Cupen anno 2023/24 startar. I potten väntar en direktsänd lottning i tv där vinnaren ska paras ihop med ett lag från Allsvenskan eller Superettan i den andra omgången av cupen.

Hemmalaget IFK Luleå gick ju hela vägen till Svenska cupens gruppspel det förra tävlingsåret, vill man ha chans att göra om den resan så behöver man alltså brotta ned Skellefteå FF. IFK avslutade våromgången av division 2 Norrland med att besegra Sandviks IF på bortaplan där mål av Kenedy Santos och Luis Correia gav tre poäng. Skellefteå å sin sida avgjorde i matchminut 96 på bortaplan mot Frösö IF vilket gör att Västerbottningarna toppar tabellen på bättre målskillnad än Team TG.

Skellefteå FF stoltserar med att ha två av totalt fyra skytteligaledare från seriespelet i truppen eftersom både Elton Hedström och Ricardo Cardoso gjort åtta mål vardera. IFK Luleå sätter främst sitt hopp till Kenedy Santos och Luis Correia som vittjat nätet sex gånger vardera.

Detta blir huvudtränare Ben Hanleys sista match med IFK Luleå, läs mer om det här.

Matchen spelas på Nyabvallen, avspark 19:00 torsdag 29/6.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email