Inför Vasalund

Inför Vasalund: ”Tuff, men rolig utmaning”

Efter två raka hemmasegrar mot Örebro Syrianska och Nyköping, väntar serieledande Vasalund på bortaplan i eftermiddag. ”Vi ska dit och störa dem. Det är tanken”, säger Arish Nouri inför utmaningen.

Trots att Solnalaget toppar tabellen, har man inte vunnit på två raka matcher i Ettan. Samtidigt som IFK Luleå inte vunnit på bortaplan sedan 12 augusti mot Nyköping.

Klockan 15 under söndagseftermiddagen sparkar matchen igång på Skytteholms IP i Solna.

— Det är en tuff utmaning, men framförallt en rolig utmaning. De är serieledare och vi känner att vi är inne i en bra form. Deras form är väl inte riktigt lika stark som den varit tidigare under säsongen. Vi ska dit och störa dem. Det är tanken, säger Arish Nouri.

IFK skulle egentligen spelat dubbla matcher i veckan. Men torsdagens match mot Team TG sköts två veckor framåt efter ett covid-19 utbrott i Umeålaget.

Det är inget som har stört i uppladdningen, menar Arish.

— Det blev ju lite konstigt. Men vi fick ändå reda på det ganska tidigt under veckan och vi har kunnat förbereda oss. Vi körde två tuffa träningar i onsdags och torsdags.

Hur är känslan i gruppen?

— Vi sade det i fredags på träningen, att det är många som bryr sig och många som vill vara med och konkurrera. Konkurrensen om platserna är stentuff och det behövs nu i slutet när det ska avgöras. Vi kommer behöva ha med alla på tåget.

Framförallt är det två detaljer i spelet som Nouri lyfter fram som extra viktiga för chans på poäng i eftermiddag.

— Disciplinen i försvarsspelet och att vi har skärpa i omställningarna.

Mot Nyköping och Örebro Syrianska bjöds IFK på mängder av lägen. Då saknades den sista skärpan, även om kaget gjorde fyra mål i båda matcherna. Nu tror Nouri på en annan matchbild.

— Vi kommer inte få lika många lägen på söndag. Men är skärpan bra i omställningarna så får vi med oss poäng.

Uppdatering 11.21: Eftermiddagens match mot Vasalund kommer flyttas fram. På grund av flygstrul har laget ännu inte kunnat lyfta från Luleå. Därav kommer matchen inte kunna starta klockan 15. Vi återkommer när det finns mer information om ny avsparkstid.

Uppdatering 13.35: Ingen match i dag. Förhoppningen är att matchen ska kunna spelas i morgon klockan 17.30. Mer information kommer.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email