Skärmavbild 2023-02-27 kl. 09.28.35

Intervju med lagkapten William Olausson inför matchen mot Malmö FF

Den snart 33-årige lagkaptenen William Olausson går in i sin 7:e säsong med IFK Luleå och ser fram emot kvällens möte mot cupmästarna Malmö FF.

– Det ska bli oerhört inspirerande och kul att spela. Vi har sett fram emot det här och kommer att göra allt vi kan för att störa Malmö, säger Wille. De är oerhört skickliga, både som lag och individuellt. Vi kan inte bara förvänta oss att de slår inlägg från ytterzoner, som Degerfors gjorde, utan de har så många fler vapen.

Wille tycker att den här säsongen är den roligaste på väldigt länge.

– Visst har cupmatcherna stor betydelse, men det känns också som att vi kommit igång på ett väldigt bra sätt i år. Det är kul att gå på träningarna och vi har bra fart. Det är ordning, reda och struktur. Vi jobbar också på ett spelsätt som jag är övertygad om att publiken kommer att gilla, med en bra balans av offensiv attack, men med en stabil grundstruktur i försvarsspelet, fortsätter Wille.

Just försvarsspelet är något laget får nöta på i cupmatcherna.

– Ja, så är det. Vi får fokusera mycket på att försvara oss när vi möter så bra motstånd. Det är nyttigt, men det är inte så det kommer att se ut när ordinarie säsong kör igång. Årets trupp har förstärkts med ett antal nya och spännande spelartyper.

– De nya spelarna har kommit in snabbt och på ett bra sätt. Visst tar det mer tid att lära sig vilka egenskaper varje enskild spelare har, och det är en skillnad att köra på en tredjedel i Arcus mot att spela på stor plan 11 mot 11. Då kommer det att visa sig än mer vilka kvaliteter som vi har som lag och individuellt. Men det har börjat bra.

Hittills har William bildat mittbackspar med nye Rasmus Lindroth från IFK Östersund och samarbetet
dem emellan verkar fungera bra.

– Rasmus är en jätteduktig spelare trots att han är ung så spelar han väldigt moget och jag är övertygad att han kommer att fortsätta att utvecklas. Vi lyckade ta hand om det mesta i luften mot Degerfors och hålla rent i straffområdet. Jag förväntar mig att Malmö kommer att variera mer och det hoppas jag att vi klarar.

I SM-finalen 1986 möttes AIK och Malmö FF i ett dubbelmöte. Hemmamatchen på Råsunda vann AIK
med 1-0. Målskytt på straff var Willes pappa Mats Olausson. En repris ikväll?

Gärna det, avslutar Wille med ett leende.

Det finns drygt 100 biljetter kvar till kvällens match mot Malmö FF. Säkra din biljett här. Biljettförsäljning sker även vid entrén i mån av plats. Vi ses i Arcus! Avspark 18:30.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email