Per

Jensen: ”Vi önskar avancera i seriesystemet så snart som möjligt”

Per Jensen, sportchef IFK Luleå, reflekterar över de två första veckorna av träning för dam och herr och vad som väntar framöver.

Halva november har passerat och både herr- och damlag, båda numera i division 2, har nu genomfört två veckors intensiv träning. Herrlaget har tränat med ledning av nya tränarstaben. Under denna period har många spelare deltagit, inklusive både provspelare och lovande talanger från IFK Luleås akademi. Även damlaget har haft ett stort antal provspelare på plats varav många själva har hört av sig vilket visar att IFK Luleås verksamhet väcker intresse.

Sportchef Per Jensen reflekterar över de första veckorna av träning och arbete som pågår i övrigt.
-Roligt att få se det stora engagemang som finns hos spelarna. Det visar på stora ambitioner att redan i början av november vara så pass påkopplad. Vi har i både dam- och herrlaget många spelare som vill spela med oss vilket är glädjande, men också utmanande: det blir en balans att satsa på egna spelare, externa spelare, bredd- eller spetsspelare. Vi har ett viktig budskap i alla dialoger med spelare om våra ambitioner i både herr och dam: vi är inte nöjda där vi är, utan vi önskar avancera i seriesystemet så snart som möjligt. För att lyckas med dessa ambitioner behöver vi skapa konkurrenskraftiga trupper och förbättra träningsmiljön, träna mer och träna bättre. Glädjande är också att vi påbörjat goda dialoger med andra föreningar inom Luleå, här hoppas vi kunna informera ännu mer lite senare.

Till sist, snart väntar lottningen i Svenska Cupen för herrlaget. Vad är en drömlottning enligt dig?
–Vi vill såklart utmana oss själva mot de allra bästa lagen samtidigt som vi önskar en publikfest i Arcushallen med fulla läktare. Vi ser verkligen fram emot lottningen 25 november, avslutar Per.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email