P1040452-2

Klart: De är IFK Luleås nya huvudsponsorer

Nu står det klart att transport- och maskinförmedlingen NTG och bemanningsföretaget BD Works är IFK Luleås nya huvudsponsorer från och med kommande säsong. Avtalet tecknades 2021-02-23 och sträcker sig över 2+2 år.

Både NTG och BD Works har sponsrat IFK Luleå under en längre tid och bland annat synts på A-lagets matchtröjor. Inför säsongen 2021 utökar de sitt engagemang som klubbens nya huvudsponsor.

– Vi är imponerade av IFK Luleås utveckling och deras bidrag till fotbollen i norr. Vi delar visionen om ett lag på elitnivå och det är en satsning som kräver mer än en startelva. Det behövs ytterligare stöttning från lokala företag och ett samhälle som kan sluta upp bakom laget. Vi är mycket glada över att kunna öka vårt engagemang de kommande säsongerna, säger Mathias Larsson, VD på BD Works.

Avtalen sträcker sig över 2+2 år för respektive företag. De är båda grundande och verksamma i Luleå och Norrbotten.

– Både jag och Mathias är födda och uppvuxna i staden. Våra verksamheter har fortfarande sin bas här och vi vill ge tillbaka till kultur och idrott. IFK Luleå är inte bara höga ambitioner i seriesystemet. Det är också en plats där barn och unga lär sig gemenskap och respekt i allmänhet och jämlikhet i synnerhet. Det är värderingar som vi vill ska genomsyra samhället och vår bransch ännu mer, säger Thomas Nilsson, vd på NTG.

För IFK Luleå är NTG och BD Works två viktiga värvningar inför kommande fotbollsår.

– NTG och BD Works är trogna partners till oss och vi är väldigt glada över att de väljer att ta nästa steg i samarbetet. Deras engagemang skapar bättre förutsättningar för fotboll i Luleå, från barn och ungdom till herr- och damlag. Som många andra ser de mervärdet som fotbollen kan ge tillbaka till samhället. Hälsa, välmående och goda förebilder, säger Ingemar Ek, marknadsansvarig IFK Luleå.

År 2020 utmanande pandemin föreningen, trots det levde A-laget upp till förväntningarna och lyckades säkra ett nytt kontrakt.

– Förra säsongen visade vi hur man arbetar tillsammans. Ideella krafter och samarbetspartners ställde upp, spelare avstod lön och vi lyckades nå vårt mål om att hålla oss kvar i Ettan Norra.Det vanligaste scenariot, med mycket få undantag, är att Norrbottenslagen inte klarar den tuffa konkurrensen och lämnar Ettan efter en säsong. Nu vill vi befästa vår position som ett stabilt lag i serien och parallellt bereda väg för ett damlag och fortsätta utveckla barn- och ungdomsverksamheten som är basen i föreningen. Därför är det med stor tacksamhet och glädje som vi presenterar NTG och BD Works som nya huvudsponsorer, avslutar Jörgen Eriksson, ordförande i IFK Luleå

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email