Assam

Mållöst och delad poäng mot BP

Trots massor av chanser åt bägge håll, lyckades inget av lagen spräcka målnollan. Men det var en straffsituation med 15 minuter kvar som blev matchens stora snackis efter slutsignal. ”Det är inget snack, det där är straff tio av tio gånger”, säger huvudpersonen Yassine Assam.

Gästerna från Bromma hade ett stort bollövertag under de första 25 minuterna och skapade flera heta chanser för att göra ledningsmålet. Men Tomas Adell, som gjorde sin första start på hemmaplan för säsongen, höll tätt.

Det mållösa resultatet stod sig ända in i halvtidsvilan.

I andra halvlek flyttade vi fram positionerna och började då också skapa lägen offensivt. Först en dubbelchans med Max Wårell och Jakob Johansson-Inga. Sedan Patrick Kpozo med ett avslut från nära håll.

Inte heller BP var ofarliga offensivt. Med bland annat skyttekungen från division 2, Oskar Nordlund, som ett ständigt hot.

Trots alla lägen, var det en annan situation som hamnade i rampljuset efter slutsignalen. När Yassine Assam drev in med bollen i straffområdet, fintade höger och gick vänster, kapades han. Men fick inget gehör från domartrion.

— Det är inget snack, det där är straff tio av tio gånger. Det är faktiskt helt otroligt och orimligt att han missar den. Det är bara för dåligt. Han sparkar mig två gånger på benet och det handlar ingenting om att jag lägger mig. Varför skulle jag lägga mig i det där läget? Det är inte klokt.

Det oavgjorda resultatet var säsongens första enpoängare.

— Vi är inte nöjda med en poäng, i alla fall inte jag personligen. Känslan var att i dag skulle vi haft med oss alla tre poäng. En poäng mot seriefavoriten Brommapojkarna är ändå okej.

Hur känner du kring insatsen över 90 minuter?

— Den är bra. Vi gör det vi har pratat om innan matchen. Vi håller nollan och tar poäng. Dessutom nära att göra mål flera gånger. Bollen ville inte in i dag. Fortsätter vi så här så kommer segrarna börja komma igen. Vi vet att vi är ett bra lag och det gäller bara att hitta jobbet som vi snackar om hela tiden.

Assam fortsätter:

— Vi har individuellt skickliga spelare i laget. Det är inte så att Brommapojkarna har ett lag som är klasser bättre än oss. Jag är helt säker på att vi är flera i det här laget som hade kunnat ta en tröja där. Inget snack om det, vi är ett bra lag.

Redan på onsdag väntar nästa match i Ettan, då gästar IK Frej Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email