Koyate-new

Mamadou Kouyaté klar för IFK Luleå

Den centrala mittfältaren Mamadou Kouyaté som tillhör AFC Eskilstuna, ansluter till IFK Luleå. Klubbarna är överens om ett låneavtal som sträcker sig över hela 2020. Den 22- åriga defensiva mittfältaren, från Mali, har tillhört AFC sedan 2018. Hösten 2019 var han utlånad till Bodens BK, där han var en bidragande spelare till lagets starka höst. Mamadou ansluter till laget direkt när träningen återtas, onsdag 1 april.

Sportchef Daniel Kalén om nyförvärvet:

– Mamadou var en av de första spelarna vi förhörde oss om i höstas efter säsongen 2019, han har de egenskaper som vi sökt till vårt innermittfält. Att han sedan har erfarenhet från ettanfotboll från förra hösten, där han gjorde bra insatser och att han tillhör en organisation i Allsvenskan/Superettan är ett plus. Ska bli kul att följa honom hos oss denna säsong.

-Tyvärr så har omständigheterna i vår värld ställt till det med vår värvning av Mohammed Fatau, i nuläget är det oklart om eller när han skulle kunna komma till oss på grund av de reseförbud som råder, samt att vi inte med säkerhet vet när vi kan börja spela igen, det gör att vi måste gå vidare med andra alternativ. Det känns såklart väldigt tråkigt men samtidigt så måste vi fokusera på att göra det bästa av situationen och det känns bra att vi kan få hit en spelare av Kouyatés kaliber till truppen, fortsätter Kalén. Det var också avgörande att han redan är i Sverige och kan ansluta till truppen direkt, det blir viktigt för oss i våra förberedelser inför serien, avslutar Kalén.

Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2020.

För ytterligare information, kontakta Daniel Kalén, sportchef, 070-201 85 98.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email