MO

Martin Oscarsson inför måndagens derby mot Boden

Derby och tidig seriefinal måndag 5 september kl. 19.00 på Nyabvallen mot Bodens BK FF i div. 2 Norrland herrar. Vi stämmer av med Martin Oscarsson, senast vikarierande lagkapten hur tankarna går inför den heta matchen.

Luleå den 3 september – en pratstund med IFK Luleås # 3 Martin Oscarsson passar bra då!

Först och främst – stort grattis till cupsegern mot AFC Eskilstuna och vidare avancemang till Svenska Cupens gruppspel februari-mars 2023. Vad betyder denna framgång?

Tack! På kort sikt betyder det bra självförtroende och fortsatt vinnarkulturbygge, på lite längre sikt en rolig försäsong 2023 med tävlingsmatcher mot några av Sveriges absolut bästa lag vilket jag också tror ökar intresset runt IFK Luleå och att spela med IFK Luleå.

Vi riktar fokus mot derbyt och den tidiga seriefinalen mot Bodens BK FF på Nyabvallen. Vad minns du av bortafighten i våras?

Det första jag personligen tänker på är att jag var avstängd och såg matchen från läktaren. Jag var tyvärr inte ensam med att se matchen från sidan, bredvid mig satt flera lagkamrater som också var frånvarande p.g.a. skada eller lättare sjukdom. Fotbollsmatchen i sig tycker jag att Boden vann rättvist.

Många viktiga matcher nu på kort tid – känslan i gruppen?

Bra! Vi har det mycket bättre ställt på sjukdoms- och skadefronten nu än i våras och har dessutom en bra trend spel- och resultatmässigt sedan plumpen i vårsäsongens sista seriematch mot Storfors. Efter det har vi inte förlorat.

Nycklar i ert eget spel för en bra prestation på måndag?

Fortsätta göra det vi gjort bra under början av höstsäsongen – effektivt högt presspel, orka göra det långt in i matchen och stabilitet i det lägre uppställda försvarsspelet. I övrigt hoppas och vill jag att vi vårdar bollen på väg framåt och tar vara på våra målchanser bättre, där finns förbättringspotential trots nämnda positiva trend spel- och resultatmässigt.

Styrkor hos motståndaren Bodens BK FF, något speciellt att se upp med?

Jag tycker att de har kreativa spelare på mittfältet och i anfallet. Ju tidigare i banan vi kan sätta stopp för dem desto bättre.

Slutligen – ett tips, hur slutar måndagens derbymatch?

Uddamålsseger för IFK Luleå, 1-0 eller 2-1.

Stort tack Martin, och lycka till på måndag!

FOTO: Roland Aspviken

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email