20200601_181223

Möt nyförvärven — Aime Vaillance Nihorimbere

I januari provspelade norske mittbacken Aime Vaillance Nihorimbere med herrlaget. Han imponerade tillräckligt på den sportsliga ledningen för att erbjudas ett kontrakt. Nu laddar 20-åringen för sin första säsong i Ettan.

Nihorimbere är en av sju spelare som presenterats till herrtruppen under försäsongen. Närmast kommer mittbacken från norska Raufoss, där han under fjolåret totalt gjorde tre mål på 19 matcher.

Han ser steget till Norrbotten och IFK Luleå som ett kliv framåt i karriären.

— Det har varit lärorikt. Det känns verkligen som att hela gruppen klivit upp en nivå sedan jag kom hit. Så klart blev det tungt med corona och allt som följde med det. Vi är ändå tacklat det ganska bra, säger ”Vance”.

Trots att mittbacken tillhört herrtruppen sedan i januari bara blivit några träningsmatcher och en nästan sex månader lång försäsong. En ovan situation för samtliga inblandade.

— Gruppen har trots allt tagit det på bästa sätt. Alla har kört 100 procent på träningarna och nu har vi fått i princip grönt ljus. Alla har varit tålmodiga och vi är redo för premiär.

Vad betyder det att ha ett datum att sikta emot?

— Det är härligt att vi har 13-14 juni nu. I april hade vi ingenting, utan körde egentligen utan att veta om säsongen blir av.

Möt nyförvärven — Aime Vaillance Nihorimbere 1
Aime Vaillance Nihorimbere.

En rutinerad trupp ska etablera IFK Luleå som ett stabilt lag i Ettan, menar Nihorimbere.

— Det är en härlig grupp och jag känner att de har tagit emot mig bra. Det är fantastiska spelare både på och utanför planen.

Skulle du säga att det är en omställning hit från spelet Norge?

— Spelstilen är annorlunda. Med tiden har jag förstått vad som förväntas av mig. Tempot är högre och jag har fått anpassa mig till det.

Vilka förväntningar har du på säsongen, både för egen del och lagmässigt?

— Självklart vill jag utvecklas så mycket som möjligt. Ta stora steg personligen och att laget etablerar sig som ett lag i Ettan. Det känns som att vi har den potentialen. Vi har fått in några spelare, som Mamadou, Simba och Patrick Kpozo. De vet vad som krävs och kommer bli viktiga för oss.

Nyförvärvet beskriver sig själv som en spelskicklig mittback.

— Jag har mina styrkor i defensiven. Sedan hjälpa laget framåt i planen med ett bra förstapass. En tacklingssäker och defensivt stark mittback.

Aime Vaillance-Nihorimbere spelar den här säsongen i tröja nummer 22.

Simon Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email