Jacob Johansson Inga

Möt nyförvärven — Jakob Johansson Inga

Inför återkomsten i Ettan har herrlaget förstärkt truppen med sju spelare. Först av alla presenterades vänsterbacken Jakob Johansson-Inga från Bodens BK.

26-årige Jakob Johansson-Inga kommer senast från sex säsonger med Bodens BK, och är den enda i årets spelartrupp som under förra säsongen spelade i Ettan.

— Jag är en vänsterback som gillar att göra jobbet och bidra med det jag kan. En hyfsad vänsterfot. Kan spela mittback också, säger Johansson-Inga.

Vänsterbackens karriär inleddes med moderklubben Kiruna FF i division tre, där han spelade i fem säsonger och gör sig nu redo för sin andra säsong i Ettan.

Som en bättre spelare om man frågar honom själv, jämfört med var han var i januari.

— Jag känner mig jävligt nöjd med var jag är nu jämfört med i januari när vi startade.

Vad är den stora skillnaden?

— Förutom formen, som är bättre nu. Större förståelse för hur min roll är. Det var lite oklart från början hur man skulle spela. Jag har fått större förståelse för vad Tomas vill ha ut av just mig.

Jakob Johansson-Inga anslöt till klubben i december och efter en lång försäsong börjar han nu närma sig matchspel, efter ett två månaders långt matchuppehåll.

— Jag tycker att det har varit bra. Det är många som man känner till, redan innan man kom hit. Man kommer mer och mer in i laget desto längre vi har tränat. Nu när det har blivit som det har blivit har man fått ännu längre tid på sig att komma in i gängorna.

Hur är gruppen?

— Jag tycker att det är många som vet vad som krävs. Patrick (Kpozo) har varit i Östersund och AIK. Mamadou (Kouyaté) har varit i Eskilstuna. Det är många som vet vad som kommer krävas och vad det är för nivå. Det gäller att alla som har lite erfarenhet hjälper de som kommer underifrån.

Jakob Johansson-Inga spelar den här säsongen i tröja nummer 6.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email