20200610_184926

Möt nyförvärven — Mamadou Kouyaté

På söndag sparkar vi igång Ettan på bortaplan mot IF Sylvia. Då har vi tagit en pratstund med vårt femte nyförvärv på plats i Luleå — Mamadou Kouyaté.

Med både Donovan Ewolo och Pascal Eboussi kvar i Kamerun är totalt fem nyförvärv igång med laget inför söndagens premiär.

Intervjuer har publicerats med fyra av dem och sist ut är Mamadou Kouyaté som spelade med Bodens BK i Ettan förra säsongen.

22-årige Kouyaté kom till AFC Eskilstuna inför säsongen 2018 och spelade då med föreningen i superettan. Han inledde även förra säsongen i allsvenskan med Eskilstunaklubben, men efter enbart ett inhopp – på bortaplan mot Hammarby – lånades Mamadou ut till Bodens BK under sommaren.

Där blev det totalt 12 matcher från start och ett mål. Enligt tränare Eriksson var han en av spelarna som han ville ta med sig till Nyabvallen.

– Det var ett namn vi jobbade på omgående när jag blev klar i höstas. Då fick vi beskedet att han ville göra ett försök med AFC Eskilstuna i superettan. Jag tyckte att det var en spelare som verkligen bidrog ifjol med sitt duellspel. Han var viktig på hösten, säger Tomas Eriksson.

Kouyaté, som främst ser sina styrkor i rollen som defensiv mittfältare, anslöt till laget i början av april. Därmed har inte Mamadou hunnit göra något framträdande i matchsammanhang i IFK-tröjan inför söndagens premiär.

– Jag tycker att ändå att vi förberedda inför matchen på söndag. Vi har haft en bra träningsvecka nu och jag tror att vi är redo. Så klart är det ett svårt läge utan en enda träningsmatch, men vi har hållit igång bra med träningen, säger Kouyaté inför premiären mot Sylvia.

Vad är din målsättning med säsongen?

– Personligen vill jag spela på en så hög nivå som möjligt. Min dröm skulle vara att se IFK Luleå i superettan. Jag vet att det verkligen kommer att bli tufft, men jag är redo att jobba hårt för det här laget.

Möt nyförvärven — Mamadou Kouyaté 1
Mamadou Kouyaté.

Sedan seriesegern i Division 2 Norrland förra säsongen har fem spelare anslutit till truppen och ytterligare både Eboussi och Ewolo kommer till Luleå så snart det är möjligt.

– Vi har en familjär stämning i truppen, alla spelare är skickliga fotbollsspelare på planen och härliga lagkamrater vid sidan av. Vi har ett starkt lag som har alla chanser att göra en bra säsong.

Mamadou är uppvuxen i Mali och har franska som modersmål, vilket har medfört en del svårigheter i den svenska fotbollen.

– För mig har det varit svårt att ta sig in i den svenska fotbollen med tanke på språket. Jag pratar inte svenska och har svårt med engelskan. Ibland känner jag att jag inte når fram med vad jag försöker säga, det kan vara både på och utanför planen, avslutar han.

Mamadou Kouyaté spelar den här säsongen i tröja nummer 18.

Simon Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email