Foto 2020-03-21 14 41 28 (1)

Möt nyförvärven — Patrick Kpozo

Patrick Kpozo har under de senaste säsongerna representerat AIK och Östersund i Allsvenskan, och gör nu sin första säsong i Norrbotten med IFK Luleå i Ettan.

22-åringen har en diger meritlista, där 30 allsvenska matcher och fem matcher i kvalet till Europa League med Östersund sticker ut.

— Jag skulle säga att jag är en bra spelare, som utgår från vänsterkanten, säger den 22-årige ghananen, som kan användas både som vänsterback och vänstermittfältare.

Under 2016 var han ett av AIK:s alternativ på vänsterbackspositionen och startade elva matcher för Solnaklubben. Då hyllades han stort av AIK-ikonen Nils-Eric Johansson. ”Det kommer bli något stort av honom”, sa Johansson efter ett derby mot Hammarby.

Efter flera säsonger på högre nivå, representerar han nu IFK Luleå i Ettan.

— Det är inga jättestora skillnader, men jag tycker att det här är ett bra steg för min karriär. Vi är ett bra lag den här säsongen, så jag är redo att göra jobbet.

Vad gör det här steget med dig som fotbollsspelare?

— Jag tror att jag kommer utvecklas en hel del den här säsongen. Jag har en bra chans häruppe och en tro på mig själv. Med det självförtroendet kommer jag verkligen bli en bättre fotbollsspelare.

Möt nyförvärven — Patrick Kpozo 1
Patrick Kpozo.

Under försäsongen och träningsmatcherna har Tomas Eriksson använt Patrick Kpozo främst yttermittfältare.

— Det passar mitt sätt att spela, med att våga gå framåt. Jag tror att vänstermittfältspositionen kommer hjälpa mig som spelare en hel del den här säsongen. Det kommer förbättra mina offensiva kvaliteter en hel del.

Skulle du säga att du har varit en offensiv ytterback tidigare?

— Ja, såklart. Jag har spelat både som vänsterback och vänstermittfältare. Båda positionerna passar mig bra.

Precis som för hela laget har det här varit en speciell försäsong för ghananen, men efter en lång väntan är det på söndag dags för premiär.

— Det har varit både svårt och jobbigt. Vi jobbade hårt under försäsongen, sen kom coronaviruset och då blev det ytterligare två månaders försäsong.

Patrick Kpozo spelar den här säsongen i tröja nummer 32.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email