Sylvester-Simba (3)

Möt nyförvärven — Sylvester Simba

Efter två månaders väntan är premiärveckan här! Då tar vi en pratstund med vårt tredje nyförvärv, Sylvester Simba som närmast kommer från Bodens BK.

Första april gjorde Simba sin första träning med herrlaget på Nyabvallen. Då senaste träningsmatchen var mot Team TG i mars, har ghananske yttern inte hunnit göra några framträdanden i matchsammanhang med IFK Luleå.

Under vintern tränade Sylvester med superettalaget AFC Eskilstuna. Men kommer i sommar att göra sin andra säsong i Norrbotten.

— Jag var i Boden i totalt tre månader förra året. Det gör allt lite enklare. Första tiden hade jag lite problem med det kalla vädret, men så har långt har allt flutit på bra, säger han.

I fjol gjorde han totalt fem starter i Bodens BK, då blev det totalt tre mål. Han är hos oss på ett säsongslån från holländska Utrechts akademi.

— Svenska lag gillar att spela aggressivt och jag tror att jag lärde mig mycket från förra året med Boden.

Börjar du den här säsongen på en högre nivå än förra?

— Det tror jag absolut. Jag har varit med laget ganska länge nu. Allt har fungerat bra. Jag tror på mig själv och att jag kan ta en plats i startelvan.

Precis som förra säsongen är Tomas Eriksson hans huvudtränare. Enligt Simba betyder det mycket, både i att valet föll på spel i Luleå och för hans utveckling.

— Han har verkligen pushat mig och lärt mig att jag måste jobba hårt. Både han och jag vet vad jag behöver jobba på. Det är stor skillnad här mot i Boden, lagsammanhållningen är otroligt bra. Den hjälper alla att utvecklas.

Vad är dina förväntningar på den stundande säsongen?

— Laget är nykomlingar i Ettan och jag ska göra allt för att vi kan hålla oss kvar. Jag vet att det kommer att bli svårt, men vi har laget för att klara det. För egen del vill jag den här säsongen vill jag vara mer involverad i spelet, göra mer mål och skapa fler målchanser för mina lagkamrater.

Sylvester beskriver sig själv som en spelare där snabbheten är hans främsta styrka. Där han framförallt vill utgå från högerkanten på mittfältet.

— Min styrka är utan tvekan min fart. Det tror jag kan addera en del spets till laget. Spelet i en mot en och ta sig in i straffområdet. Det kommer backarna få problem med och jag kommer att få med mig några straffar. Publiken kan förvänta sig något stort från mig den här säsongen.

Premiären spelas på söndag klockan 19.30 på bortaplan mot IF Sylvia på Östgötaporten. Matchen sänds på SportExpressen, nsd.se och kuriren.nu.

Sylvester Simba spelar den här säsongen i tröja nummer 15.

Se Sylvesters otroliga mål från en internmatch under försäsongen i spelaren nedan!

Simon Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email